Ny restaurant er åbnet i Å-centret

Tidligere i dag tog vi et smut forbi den nyåbnede restaurant, Delux Pizza & Kebab, i Å-centret.

Dejen og dressingerne er hjemmelavede, og flanksteaks-kebaben er marineret med egen marinade, garanterer Burcu Koc, som ejer Vejles nyeste kebab-biks, som også sælger pizzaer.

”Vi vil gerne tilbyde rigtigt kebabkøb, som marineres fra bunden. I modsætning til andre pizzarier, hvor der bliver solgt fars,” siger den 30-årige kvinde, som faktisk er uddannet social- og sundhedshjælper, men i mange år har drømt om at starte sin egen restaurant.

”Nu vil jeg gerne have mit eget sted, og give mig selv ordrer - i stedet for at følge dem,” siger hun og griner.

Oprindeligt kommer Burcu Koc fra Aabenraa, men hun har boet i Vejle siden 2010. Hendes tidligere erfaring fra restaurantbranchen stammer fra dengang hun var manager for Burger King i Rødekro.

Tyrkisk afstamning og inspiration

Burcu Kocs familie stammer fra Tyrkiet. Hendes nu afdøde morfar kom til Danmark for at arbejde, og det tyrkiske køkken er da også en inspirationskilde.

”I Tyrkiet laver de også den her type kebab, men der er selvfølgelig en smagsvariation. Vi putter det i, som vi selv har lyst til,” siger Burcu Koc, som også kan fortælle, at det ikke stod skrevet i sol, måne og stjerner, at hun skulle have sin egen restaurant, da hun var en lille pige.

”Nej, da jeg var lille, var der slet ikke råd til at tage på pizzeria,” siger hun.

Burcu Koc kan dog få gode råd til den daglige drift fra familien. I dag ejer hendes far nemlig et pizzeria i Aabenraa, og hendes moster driver Hollywood Pizza & Kebab i Vejle Midtpunkt, fortæller hun.

Glad for beliggenheden

Beliggenheden i Å-centret med Bryggen lige på den anden side af åen, og Banegården henne om hjørnet, er den nye restaurantejer svært begejstret for. Derfor er hun også ret sikker på, at der nok skal komme mange spisende gæster på restauranten, som har et par enkelte indvendige siddepladser, foruden spisepladser på torvet ude foran.

”Der har simpelthen været så fin en omsætning de første par dage,” fortæller hun, men alligevel drømmer hun endnu ikke store drømme.

”Jeg har ingen drøm om at starte en kæde, men vi er jo kommet rigtig godt fra start, så skulle det forsætte med at gå godt: Så hvorfor ikke?”

Læs også

Ny restaurant i Vejle Midtpunkt satser på god vin og nordisk tapas