Ny restaurant i Vejle Midtpunkt satser på god vin og nordisk tapas

Den 23. august åbner en ny restaurant i midtpunktet. Bag spisestedet står René Kjærsgaard, som tidligere har drevet en populær café i Fredericia.

Et sted for det voksne publikum, hvor man kan få sig en smagsbombe af en oplevelse. Mad lavet fra bunden og god vin. Sådan beskriver René Kjærsgaard Plan B, som bliver navnet på hans nye restaurant i Vejle Midtpunkt

Da undertegnede forleden var forbi lokalerne, som tidligere husede brugskunstbutikken Iben’s Arts & Vintage, var René Kjærsgaard (i selskab med håndværkere, familie og venner) i fuld sving med den omfattende renovering, som skal gøre restauranten klar til den officielle åbning den 23. august. Her bliver erhvervslivet indbudt i løbet af dagen, og om aftenen vil der være gratis smagsprøver for alle - man skal blot huske at bestille bord forinden.

Maden som gæsterne kan se frem til, betegner René Kjærsgaard som nordisk tapas: ”Normalt er tapas spanskpræget, men ikke her. Nogle forbinder det også med beskedne portioner, men når man bestiller en tapasanretning her – så er der rigeligt!” understreger han.

Foruden tapasanretninger, vil der også være en a la carte menu, og køkkenet fokuserer derudover på glutenfri kvalitetsvarer, fortæller Rene Kjærsgaard: ”Der vil også være mulighed for vegetarretter, som vi tager day by day. Vi ser hvad vi har i køkkenet, og laver vegetarretter af det. Og så har vi et stort udvalg af vin: Franske, italienske, spanske og en smule californisk.”

Familien er involveret

Én ting er maden. Noget andet, og ingenlunde uvæsentligt for en restaurant, er stemningen. ”Det er vigtigt at gæsterne føler sig velkomne her. Man skal ikke gå ind i den her branche, hvis man vil være millionær. Det er benhårdt arbejde, så derfor skal det være sjovt, og jo mere folk hygger sig, jo sjovere er det,” siger René Kjærsgaard.

Navnet "Plan B" kom René Kjærsgaard på, da han stod hjemme i køkkenet, og manglede de nødvendige remedier. "Plan B er et afslappet navn, som passer til, når man ikke gider lave mad, eller når der er fuldt booket andre steder," siger han. At det signalerer andetvalg, generer ham ikke: "Førstevalget er ikke altid det bedste."

Indtil sidste år drev Rene Kjærsgaard den populære Café Rustik i Fredericia, men for at få mere tid til familien, sagde han stop i december. Til sin datters konfirmation indså han, at han brugte for meget tid på caféen og for lidt med familien. Nu er der gået godt og vel et halvt år, hvor Rene Kjærsgaard har slappet af med familien, og nu er han klar til et nyt restaurant-eventyr. Han er dog meget bevidst om, at familien i endnu højere grad skal være en del af restauranten denne gang.

”Min søn bliver køkkenassistent, og min datter bliver ansvarlig for de sociale medier. Så på den måde er de involveret. Derudover bor vi i Bredsten, så det er nemt at komme hertil. Jeg vægter det højt, at have tid til familien. Så må jeg måske betale nogle folk lidt mere, for at få det,” siger han.

Vinbar i weekenden

I alt får Plan B plads til 65 gæster. Der kommer til at være 40 indendørs siddepladser og 25 udendørs. I første omgang holder restauranten aftenåbent tirsdag, onsdag, torsdag. Fredag og lørdag er der åbent fra frokosttid, og efter klokken 20.30 omdanner stedet sig i weekenden til en vinbar, hvor man kan bestille en flaske eller et glas mousserende, rød, hvid eller rosé – eller en cocktail – med medfølgende snacks.

 Om søndagen og mandagen holder restauranten lukket.

”Vi går snart ind i vintersæsonen, hvor der ikke er så mange, der går ud, og hvor der ikke er mange turister,” forklarer René Kjærsgaard.

Det kan dog sagtens være at restauranten allerede til næste år udvider åbningstiderne. I det hele taget har Rene Kjærsgaard en del planer for både restauranten og midtpunktet.

”Der er livemusik nede i hjørnet, men jeg vil gerne have endnu mere gang i det hernede. Det er noget jeg selv vil stå for. Jeg har allerede en aftale med en, der kommer og spiller til åbningen,” fortæller han.

Servering på tagterrassen

Ovenpå den nye restaurant ligger Vejles nye grønne tagterrasse, som blev bygget tidligere på sommeren. Terrassen har været velbesøgt her i det gode vejr, men hidtil har man måtte medbringe sine egne drikke- og madvarer, hvis man ønskede at stille sult eller tørst på toppen af midtpunktet. Det håber René Kjærsgaard også at ændre på.

”Der er masser af muligheder. Jeg vil se om jeg ikke kan få bygget en bar deroppe, og så har jeg en kammerat, som har udviklet en app, som gør at man kan bestille og betale for mad deroppefra, så folk ikke behøver gå ned ad trapperne. Det kunne måske være i samarbejde med Madrick,” siger plan.

De planer bliver dog tidligst ført ud i livet til næste år. I første omgang slår Plan B dørene i stueplan op torsdag den 23. august.