Vejles indbyggertal vokser – især mænd flytter hertil

En stor del af Vejles befolkning var mødt op til kampen mellem Vejle og AGF, hvor der blev sat ny stadionrekord på Vejle Stadion.

Siden januar har Vejle Kommune fået 324 nye indbyggere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som også afslører, at tilvæksten især har fundet sted i seneste kvartal.

Godt nok har befolkningstallet for Danmark stabiliseret sig omkring knapt 5,8 millioner, men i Vejle bliver vi flere og flere. Siden januar har vi fået 324 flere indbyggere til kommunen.

Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har udgivet tidligere i dag. Især i det seneste kvartal har væksten taget til, hvor hele 273 sjæle er kommet til vores område.

Til sammenligning stiger indbyggertallet også i vores nabobyer. I Kolding er nettotilvæksten på 132 indbyggere, i Fredericia 134 og i Horsens hele 329.

Folk flytter sydpå?

Når det samlede indbyggertal i hele kongeriget ikke stiger, siger det sig selv, at det ikke blot er fordi, der i Vejle bliver født mange børn. Om end der siden årsskiftet er blevet født 64 flere end, der er døde.

De fleste nye indbyggere, er altså tilflyttere fra andre kommuner i Danmark. Her afslører tallene, at især flere byer nordpå mister indbyggere. Randers har siden årsskiftet fået 194 færre beboere, Hjørring har mistet 199 og Nordens Paris, Aalborg, er blevet 287 færre indbyggere.

Flere mænd flytter hertil

Blandt Vejles nye indbyggere er der en smule flere mænd. Helt præcis 172 mænd og 152 kvinder er kommet hertil siden nytår. Som et kuriosum kan det nævnes, at der i sidste kvartal blev født 11 flere drenge end piger – men til gengæld også døde 11 flere mænd.

Så at der er kommet flere mænd, handler i stedet om at det især er mænd, som flytter til Vejle. Som udgangspunkt bor der dog næsten lige mange kvinder og mænd i Vejle. I alt 57.269 mænd og 57.195 har adresse her i kommunen. Mændene er altså en smule i overtal, og har været det siden det andet kvartal af 2016, hvor de overtog førertrøjen fra kvinderne.