Vejlensisk teenager har skrevet sig ind i Børnenes Rekordbog

Foto fra årets udgave af Børnenes Rekordbog. Det er Niels til højre.

14-årige Niels Astner Æbelø fra Vejle er det danske barn, som har fået flest bøger udgivet. Det har givet ham en plads i den nyeste udgave af Børnenes Rekordbog.

For ganske nyligt udkom jubilæumsudgaven af Børnenes Rekordbog, som de seneste 30 år har videreformidlet danske børns fantasifulde rekorder. I årets udgave er der blevet plads til vejlensiske Niels Astner Æbelø fra Xeneriets forfatterhold, som på trods af sine bare 14 år allerede har udgivet fire bøger.

Niels har været med siden det allerførste forfatterhold i Xeneriet. Han debuterede med sin egen fantasyroman, og har også skrevet en julekalender sammen med Jonas Rygg (også fra Xeneriets forfatterskole) som sidste år kunne høres og læses hele december på alle landets biblioteker.  Og så har han også bidraget til den fælles novellesamling, en såkaldt antologi, som alle de unge forfattere fra Xeneriet udgav i forsommeren under titlen En flugt fra virkeligheden.

Forfatter Wenche Thinnesen Vogtmann, som har undervist Niels på Xeneriet, er naturligvis glad. Hun er også selv blevet citeret i bogen:

”Jeg synes det er så sejt,” siger hun.

Det kan vi da kun være enige i her på redaktionen. Og der er i øvrigt flere andre seje børn, som sammen med Niels, har fundet plads i jubilæumsudgaven af bogen.

Andre fantasifulde rekorder

I årets udgave kan man blandt andet læse om 12-årige Emilie Kronborg Grell fra Assens, som lå i planke i mere end 2 timer.

Der er også 10-årige Ingrid Fjeldsted Aagard fra Borris, som klatrede baglæns op af et 5 meter langt klatretorv på 47 sekunder.

Og 12-årige Thomas Binde Hansen, som løste en rubiksterning med bind for øjnene på 51,5 sekunder. Uden bind for øjnene tog ham bare 12,2 sekunder.