Vejlensere med til at sikre guld ved VM for kokkelandshold

Kokkelandsholdet fejrer sejren - men VM er ikke ovre endnu. Foto: Anders Wiuff.

Det danske kokkelandshold sikrede sig i weekenden guld ved VM for kokkelandshold i Luxembourg med på holdet er hele tre lokale repræsentanter.

To vejlensiske kokke (Benjamin Pedersen og Jakob Kofoed fra Hotel Vejlefjord) og en konditor (Gabriel Ahlgreen fra Vanilla Chocolatier) var med på holdet, som sikrede sig guldet i det varme køkken – hvor man serverede en tre retters menu for 110 gæster. Menuen blev serveret i går, og her til formiddag fik holdet så besked om at de endte helt på toppen.

"Det føles fedt. Der er selvfølgelig altid nogle småfejl. Vi havde en god mavefornemmelse, da vi tog hjem i går, og den blev så forløst i dag," siger holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen.

Holdet hentede dermed de guldmedaljer, man havde har arbejdet på de seneste to år.

"Man kan godt mærke, at sejren giver et enormt boost til holdet i forhold til, hvis det havde været en sølv- eller bronzemedalje," lyder det fra Nicolas Min Jørgensen.

Menuen bød blandt andet på glaserede jomfruhummere og en lammeryg med svampe og salvie.

Hele vindermenûen:

Forret:
Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar

Hovedret:
Lammeryg rullet med svampe og salvie
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler
Honningglaserede gulerødder i sprød tærte
Ægte sauce og Portvins Jus

Dessert:
Lun mandelkage i aromatisk karamel
Chokolademousse med æblefyld
Æble terrin
Youghurt is og mandel nougatine

Nu gælder det det kolde køkken

Kokkelandsholdet fik som skrevet beskeden om guldether til formiddag, men da var de allerede i gang med forberedelserne til konkurrencen i koldt bord, der afvikles onsdag. Her må man formode at konditor Gabriel Ahlgreen fra Vanilla Chocolatier kommer til at spille en hovedrolle.

Læs også

Gabriel Ahlgreen fra Vanilla laver Danmarks bedste tærte: Kan købes fra i dag

Konkurrencen i det kolde køkken har stor betydning. Guldmedaljen i det varme køkken betyder nemlig ikke, at kokkelandsholdet har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.

KOKKELANDSHOLDET (senior) ved VM 2018 er:

Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus) 
Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)
Martin Sørensen (Hounö, Randers)
Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)
Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)
Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)
Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)
Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)
Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)
Frederik Pedersen (Hotel Danica i Horsens)

Læs også

Fire lokale restauranter har fået plads i prestigefuld guidebog