Vejlenser guidede ung brite til sejren i X-factor

Som dommer i X Factor UK valgte Louis Tomlinson fra One Direction hans mangeårige danske samarbejdspartner, Helene Hørlyck, som bor lidt uden for Vejle. Årets vinder er fra Helene Hørlyck og Louis Tomlinsons hold.

Den danske artist Helene Hørlyck, som bor lidt udenfor Vejle, er en eftertragtet stemmetræner, som i mange år har været en del af de store internationale stjerners faste teams. Blandt hendes mest kendte samarbejdspartnere er One Direction, som hun har guidet siden 2010. 
 
Derfor var det også et naturligt valg for det tidligere One Direction-medlem Louis Tomlinson at ringe til Helene, da han som dommer skulle sætte sit team til et af Englands største tv-shows, X Factor UK:

“Helene’s teknikker som stemmetræner er som frisk luft. Hendes idéer med at arbejde med alle elementer af livet, er en meget mere realistisk og praktisk tilgang end de fleste andres. Pyskologi er sådan en stor del af at være en stor performer, og Helene anerkender dette og bruger hendes egne erfaringer til at hjælpe mig som performer. Det er det bedste fra begge verdener, halvt operationel geni og halvt motiverende fodboldtræner-type, som giver dig følelsen af at du er den bedste udgave af dig selv, før du skal optræde," siger Louis Tomlinson.

Svært at takke nej til

Helene Hørlyck havde egentlig taget en pause fra turné- og coaching-livet for at koncentrere sig om blandt andet foredrag og nye sange. Men da Louis Tomlinson ringede, var det svært at takke nej til den centrale rolle på hans hold. Derfor har hun siden oktober arbejdet i døgndrift med drengene under 25 år i det populære tv-show, der kan have helt op til 8 millioner seere per episode.

På imponerende vis nåede tre af de fire sangere, der var udtaget til live shows, til semifinalen -  og to af dem helt til den store finale, som fandt sted på Wembley stadion i London søndag aften. Her løb den talentfulde artist Dalton Harris, som har nydt godt af Helenes gode råd både stemmemæssigt og mentalt gennem hele forløbet, med sejren.

Helene Hørlyck sammen med de tre mandlige X Factor UK-sangere under 25 år, som nåede semifinalen: Fra venstre årets vinder Dalton Harris, Brendan Murray (øverst) og Anthony Russell. Privatfoto.

 En stor del af Helene Hørlycks ekspertise skyldes, at hun selv kender til livet som artist og sanger. Som helt ung drog hun nemlig ud i verden for at arbejde med musik, og hendes sange blevet spillet på blandt andet P4 og Vh1 i Danmark. Men for et par år siden vendte hun hjem til Danmark og bosatte sig lidt udenfor Vejle.
 
Nu er Helene netop vendt hjem til Vejle efter nogle hektiske måneder i London for at holde en tiltrængt pause, og skrive en bog samt sange til hendes fjerde album, der er planlagt til at udkomme internationalt i 2019.  Efter juleferien kan man møde Helene rundt i landet, hvor hun holder en række foredrag og koncerter. 

Du kan se Helene i X Factor UK-finalen, der har premiere den 11. december på TV2 ZULU og TV2 Play.