Vejle Midtpunkt: En international bydel i hjertet af Vejle

De seneste år har Vejle Midtpunkt gennemgået en rivende udvikling. Det er blevet et attraktivt område, der tiltrækker massevis af turister og internationale lejere. Deriblandt Allan Simonsen, Danmarks velsagtens mest folkekære fodboldspiller.

I starten af 2016 blev Vejle Midtpunkt opkøbt af Bo-To Ejendomme. Et vejlensisk ejendomsselskab, ejet af Tomas Kjær Andersen og Bo Svenningsen. Dengang var der færre besøgende, færre restauranter og færre beboere.

Helt anderledes ser det ud nu, hvor midtpunktet er af de mest velbesøgte steder i Vejle – og velsagtens også det mest affotograferede.

Tomas Kjær Andersen fortæller, at Bo-To Ejendomme har arbejdet meget med at skabe det rette mix af butikker og restauranter, og at han er meget glad for, hvordan mixet i midtpunktet er i dag. ”Da jeg var dernede forleden, var der flere mennesker end på gågaden – og sådan var det altså ikke i 2016,” siger han.   

En bevidst strategi

Tomas Kjær Andersen understreger at ejendomsselskabet ikke er ude på at tage æren, for alt det, der er sket i midtpunktet de seneste år, men han glæder sig over, at deres idéer er slået igennem.

”Vi lagde med det samme en strategi, der handlede om, at vi skulle have mere liv i Midtpunktet. Derfor byggede vi nogle af kontorlokalerne om til lejligheder med det mål at få flere mennesker til at bo i midtpunktet,” forklarer han.

Stabile lejere

Mens de har ejet Vejle Midtpunkt har Bo-To Ejendomme bygget 12 nye lejligheder, så der i dag er i alt 34 lejligheder i bydelen. Nedenunder dem ligger et varieret udbud af restauranter og specialbutikker.

”Vi har haft et enormt fokus på at skaffe de rette lejere, og har sagt nej til mange erhvervslejere i løbet af de seneste to år. Det har været butikskoncepter og restauranter, som vi ikke syntes passede ind i Midtpunktet. Det har resulteret i, at vi i dag har nogle meget stabile lejere, som vi forventer bliver her i mange år frem,” fortæller Tomas Kjær Andersen.

Autentiske ejere står bag

I dag har Vejle Midtpunkt udviklet sig til et internationalt og autentisk område midt i Vejle.

De to italienske restauranter er ejet af italienere. Den græske restaurant, Hellas Taverna, er ejet af en græker. Den franske café, Cozy Creperie, ejes af en fransk kvinde. Den græske delikatesseforretning, Bakaliko, ejes af en græker. Restaurant Casa Argentina ejes af en argentiner. Fatboys Tattoo er ejet af en polak, og den danske smørebrødsforretning, Smørrebrættet, ejes af en dansker.

Allan Simonsen nyder det internationale sus

Ovenover butikkerne er lejlighederne, som især er populære blandt de udenlandske medarbejdere, som Siemens og Lego trækker til byen.

Også Danmarks velsagtens mest folkekære foldboldsspiller, den tidligere landsholdsstjerne Allan Simonsen, har valgt at bosætte sig i Vejle Midtpunkt.

Allan Simonsen er her flankeret af Bo Svenningsen og Tomas Kjær Andersen fra Bo-To Ejendomme

”Jeg har boet næsten hele mit voksne liv i udlandet, men jeg har nu valgt at bosætte mig her i Vejle. Jeg nyder det lokale, men i midtpunktet er det lykkedes mig at finde et sted, hvor jeg hver dag også mærker lidt af det internationale sus, som jeg altid har nydt i udlandet. Så på mange måder opfylder Vejle Midtpunkt de krav, jeg har til det sted, jeg ønsker at bo,” fortæller Allan Simonsen.

Gratis livemusik

Hos Bo-To Ejendomme leder de hele tiden efter nye ideer og koncepter, som kan være med til at skabe endnu flere oplevelser i Vejle Midtpunkt. Blandt tiltagene er gratis live koncerter hver fredag eftermiddag i juni og juli.

”I samarbejde med Bygningen startede vi sidste sommer FredagsLIVE. Det koncept kører videre i år, og vi håber, at rigtig mange vejlensere vil kigge forbi til musikken, og så er der også den sidegevinst, at alle de turister, som besøger Vejle om sommeren, kan få sig en gratis musik-oplevelse midt i Vejle,” forklarer Bo Svenningsen, den anden medejer af Bo-To Ejendomme.

Faktisk er det i eftermiddag, at den første koncert finder sted. Klokken 16 går Mike Andersen Duo på scenen.

Hele programmet for sommerens gratis fredagskoncerter kan findes her.

Paraplyer på frimærkerne

Sidst men ikke mindst, kan man ikke nævne Vejle Midtpunkt uden at nævne de farvestrålende paraplyer, som hvert år i april bliver hængt op over gaderne i midtpunktet.

Paraplyerne er blevet et utrolig stærkt brand for området (Se blot #Vejle på Instagram). Paraplyerne pryder blandt andet Visit Vejles hjemmeside, og sidste år blev de endda trykt på danske frimærker.

”Vi er glade for at have skabt et område, som bliver lagt mærke til i hele Danmark. Når man taler om midtpunktet med folk, der ikke er fra Vejle, så skal man bare nævne paraplyerne, og så ved folk, hvad det er for et område. Så paraplyerne er i den grad blevet Vejle Midtpunkts vartegn,” siger Bo Svenningsen.