Kolding, Vejle og Silkeborg Kommune har siden 2014 samarbejdet med Aarhus Universitet i om udvikling af teknologi-undervisning i folkeskolen. Samarbejdet blev i sidste uge anerkendt internationalt.
Samarbejdet har navnet Fablab@schooldk, og er en platform og et netværk, hvor undervisere kan finde forskningsbaseret inspiration og uddannelsestilbud til innovativ undervisning for elever i 6.-10. klasse. Målet er at lære eleverne designtænkning og give dem en større teknologiforståelse.
Prisen med det knap så mundrette navn 2018 FabLearn Global Excellence - Organizational Leadership Award blev overrakt på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim. Det danske samarbejde blev udvalgt blandt 50 nominerede projekter fra hele verden, fordi det havde høj kvalitet, god implementering og god vidensdeling.
Prisen blev overrakt af professor Paulo Blikstein fra Stanford University. Det californiske universitet, hvor et hav af nobelpristagere enten har studeret eller undervist. ”Jeres arbejde kan inspirere andre netværk og lande, og vi håber at I fortsat vil være til stor inspiration for ledere og undervisere verden over,” udtalte Paulo Blikstein.
Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune siger: ”Vi er stolte og beærede over udmærkelsen fra Stanford. Vi skal bruge anerkendelsen til at minde hinanden om, hvor vigtigt det er, at vores børn og unge dannes til et samfund med stadig mere IT.”
Det vejlensiske fablab findes i Spinderihallerne, og Spinderihallerne var da også sammen med kommunen med til at etablere samarbejdet i sin tid.