Træt af nat- og sjattisseri? Henning har løsningen

Den 26. oktober holder Henning Møller Andersen fra Idræt i Dagtimerne et kursus for mænd, der gerne vil komme nat- og sjattisseriet til livs. 650 mænd har hidtil været på kurserne, som Henning Møller Andersen tog initiativ til for otte år siden.

For mange, især ældre, mænd er nat og sjattisseri et problem. Faktisk for omkring 200.000 mænd på landsplan problemer i større eller mindre grad. For de fleste er det dog ikke nogen, de hverken taler om eller gør noget ved. Måske fordi de ikke ved, at problemet kan lindres. Men det kan det faktisk.

Som gammel elitegymnast og gymnastikinstruktør har Henning Møller Andersen altid været nysgerrig på, hvordan kroppen fungerer. Derfor lå bogen "Fra regnorm til anakonda" også på arbejdsbordet kort tid efter den udkom for lidt mere end ti år siden. Bogen satte for alvor fokus på, at træning kunne hjælpe mænd med at holde på vandet, og som en bonus også på rejsningsproblemer.

Henning Møller Andersen blev bekræftet i hans fornemmelse af, at sjattisseriet var et problem for mange. Og efter et kursus hos bogens "Fra regnorm til anakonda" forfatter, Søren Ekman, var Henning tændt på at lave et lokalt kursus for mænd:

"Her var noget, vi kunne hjælpe folk med. Jeg kan godt lide at gøre en forskel for andre mennesker - det fylder mig med kroppens glædesstof, dopamin," siger Henning Møller Andersen.

Henning Møller Andersen

En uhøjtidlig stemning

Glæden ved at skabe et fællesskab, og den uhøjtidelige stemning mellem mændene, hvor det flyver med ping-pong-bemærkninger, er en anden drivkraft for Henning Møller Andersen. Men ikke kun det:

"Mange af dem, som kommer på kurset, er ikke vant til at bevæge sig og gå til idræt i foreninger. Derfor er det dejligt at opleve, hvordan nogle kommer i gang med at dyrke pilates, ryghold eller andet, når de bliver bevidste om, at motion og træning kan hjælpe på den naturlige healing."

Du kan møde Henning Møller Andersen og fysioterapeut Lars Ulrik fra Sundhedsafdelingen på kurset fredag eftermiddag den 26. oktober i DGI-Huset i Vejle. Det koster 50 kroner at deltage.

Læs mere her.