Spærrene er rejst: Sådan kommer den nye skyttehus-scene til at se ud

Arbejdet med den nye scene i Skyttehushaven skrider støt fremad. Der er rejsegilde nu på fredag, og efter planen skal scenen senest stå færdig i slutningen af januar.

Mange vejlensere har masser af gode minder fra den gamle scene i Skyttehushaven, som gennem tiderne har lagt gulv til bevingede ord og musik i alverdens afskygninger. For mange var det derfor en smule vemodigt, da den gamle scene blev pillet ned i oktober. De mange år havde dog sat sine spor på den gamle scene, og det blev vurderet, at det var bedre at bygge en helt ny scene i stedet for at reparere den gamle.

Ganske kort tid efter at den gamle scene knejsede for sidste gang, begyndte arbejdet med den nye scene. Dog ikke på den helt samme placering, men i stedet ganske tæt ved vandkanten.

Inspiration fra Nørreskoven

Det er Vejles største arkitektfirma, Ravn Arkitektur, som har skitseret den nye scene. Scenen bliver lavet i lærketræ med synlige limtræsspær. Formen og konstruktionen er inspireret af Nørreskovens majestætiske trækroner.

Den skrånende plæne i Skyttehushaven vil, ligesom med den gamle scene, skabe naturlig plads og udsyn for tilskuerne. Derudover vil der på scenens bagside komme en række overdækkede sidetrin, hvorfra man kan nyde udsigten over fjorden og Vejles nye havnefront.

Tegning: Ravn Arkitektur

Senest færdig i slutningen af januar

Allerede nu er arbejdet med scenen så fremskreden, at der på fredag bliver afholdt rejsegilde, men det er ikke et offentligt arrangement.

Efter planen skal scenen stå helt færdig senest den 22. januar, og man må formode, at scenen skal have en eller anden form for officiel indvielse. Endnu er der dog intet officielt meldt ud.

På afstand vil Skyttehusscenen komme til at se sådan her ud i fremtiden. Visualisering: Ravn Arkitektur

Læs også

Denne specielle bolig i Bredballe vandt Borgernes Arkitekturpris