Simon Clemens kommende bog løftes op i bøgernes superliga

Foto: Ole Risbjerg Pedersen

Ifølge Simon Clemens forlægger, Britt Tippins fra forlaget DreamLitt, har brødmandens kommende bog et stort potentiale. Det betyder, at forlaget har udsat udgivelsesdatoen for at give bogen de bedste muligheder for at nå et bredt publikum.

"Simons kommende bog har alle de elementer, der skal til for at skabe en bestseller," fortæller DreamLitts kreative direktør, Britt Tippins, til Vejle24. "Vi valgt at skrue op for markedsføringen. Det kræver mere tid og derfor har vi udskudt udgivelsen til fredag den 26. oktober."

Vejle24 møder en travl Simon Clemens, der er på et forlagsdikteret fotoshoot. Mel, vand og gær flyver rundt i luften, mens en koncentreret fotograf forsøger at fange det helt rigtige billede, der efter sigende skal pryde bogens forside. "Forlaget tror så meget på mit projekt, at de har valgt at bruge ekstra ressourcer på bogen. Så får jeg også mere energi," fortæller Simon mens han agerer brødmodel i lidt uvante omgivelser udenfor sit elskede køkken. "Det vigtige er, at alle de vejlensere, der har støttet mig stadig har muligheden for at købe bogen tidligt. Jeg har valgt i samråd med forlaget at lave et event her i Vejle, hvor man kan købe bogen før alle andre."

Knokler røven ud af bukserne

Simon og forlaget planlægger en udgivelsesreception den 29. september. Forlaget fortæller desuden, at de vil tilbyde boghandlerne i Vejle muligheden for at sælge bogen inden den officielle udgivelse den 26. oktober. 

"Udgivelsesdatoen er valgt for at skabe større synlighed og en bedre eksponering op til BogForum, som er den danske bogbranches største salgsplatform," fortæller Britt Tippins. "Men vi er klar over, at Simon har mange følgere, særligt i Vejle, som venter på hans bog. Derfor vil vi tilbyde boghandlerne i Vejle, at de helt eksklusivt kan få lov til at sælge bogen inden den officielle udgivelse."

Simon har ikke rigtig tid til at spekulere på mulige salgstal, BogForum eller om bogen bliver en succes. Han skal udelukkende koncentrere sig om at lægge det sidste touch på bogen, der snart går i trykken. "Vi har allerede fundet en retning for bogen, den er skrevet og alt er afleveret til forlaget. Nu skal alt finpudses og jeg har travlt. Jeg spekulerer slet ikke på, om bogen bliver en succes, men jeg knokler som altid røven ud af bukserne for det, jeg tror på," siger Simon Clemens. "Nu skal det rigtige forsidebillede lige i kassen."

Bogen "Brødmanden og den lille brødfabrik" udkommer den 26. oktober.