Regnen kunne ikke stoppe Munkebjerg Hillclimb

En gammel Fiat kørte fra alle de andre historiske biler i årets udgave af Munkebjerg Hillclimb.

I månedsvis har det været tørt og varmt, men kort før startskuddet til årets Munkebjerg Hillclimb åbnede himlen sig. Heldigvis var der en løsning på det.

De tusindvis af tilskuere, et rekordhøjt antal, fandt blot paraplyer og regnfrakker frem, da vandet begyndte at vælte ned, og de 100 deltagere og deres klassiske biler kørte blot en anelse mere forsigtigt gennem de krævende sving på landets eneste bjergvej fra Vejle Fjord op til Munkebjerg Hotel.

Da alle heat var kørt, hed dagens vinder Vincenzo Santangelo. I sit flyvepap af en Fiat X 1/9 fra 1973 var den dansk-italienske grossist fra Hinnerup ved Aarhus lidt over to sekunder hurtigere end Søren Bøgeskov fra Hadsten i sin Volvo 242 Turbo. For Vincenzo Santangelo var det femte gang, at han sikrede sig totalsejren i Munkebjerg Hillclimb.

På tredjepladsen, en tiendedel sekund efter, kom veteranen, den tidligere historiske rallymester Kurt Mejer fra Horsens, ligeledes i en Volvo 242 Turbo. Kurt Mejers søn Heino var på forhånd løbets favorit, men han måtte melde afbud med en ødelagt gearkasse, og så var det op til farmand at redde familiens ære.

Blandt løbets ældste, førkrigsbilerne, var Magnus Neergaard fra Malmø hurtigst i sin Riley Brooklands fra 1931. Han kørte fra mange 30-40 år yngre biler på den våde og krævende vej.