Politiet rykker hurtigere ud

Nye tal viser at politiet i Vejle Kommune har skåret 16 sekunder af responstiden.

Har du akut brug for politiets hjælp, så dukker betjentene hurtigere op end før. Det viser nye tal som DR P4 København har fået indsigt i.

Tallene fra Vejle Kommune viser at tiden fra alarmopkald til politiets ankomst nu er 7 minutter og 46 sekunder. Tallene stammer fra samtlige akutte udrykninger i 2017. Til sammenligning var den såkaldte responstid i 2016 på 8 minutter og 2 sekunder. Der er altså tale om en lille, men i denne henseende ikke nødvendigvis ubetydelig, forbedring.

På landsplan er den gennemsnitlige udrykningstid 9 minutter og 45 sekunder, så Vejle Kommune er altså en af de bedre kommuner at bo i, hvis man får behov for hurtig hjælp fra politiet. Endda markant bedre end kommuner som Lemvig og Langeland, hvor der går over 20 minutter fra alarmopkaldet og indtil politiet er fremme på adressen.

Hos vores naboer i Fredericia er politiet dog endnu hurtigere fremme, faktisk er Fredericia dén kommune i hele landet med den laveste responstid. I Fredericia tager det 6 minutter og 29 sekunder fra alarmopkald til politiankomst.