Vejlensisk NGO søger skoleklasser, som vil hjælpe børnehjemsbørn

Skoleklasser i Vejle og resten af landet kan hjælpe børnehjemsbørn ved at sælge kager til venner, forældre og bedsteforældre.

Den velgørende vejlensiske organisation Mentorbarn arrangerer en landsdækkende indsamling til september. Skoleelever kan sælge kager og på den måde samle penge ind til udsatte børn.

Mentorbarn er en organisation, der arbejder på at give danske børnehjemsbørn en bedre fremtid. De har kontor i Spinderihallerne, hvor stifteren Ditte Reedtz, som selv er vokset op på børnehjem, og det øvrige personale holder til.

Fra onsdag den 26. september til onsdag den 3. oktober afholder Mentorbarn et indsamlingsprojekt, hvor børn samler ind til børn ved at sælge kager til forældre, bedsteforældre og alle andre. I den forbindelse søger Mentorbarn skoler fra Vejle og hele Danmark, der vil deltage i indsamlingen og på den måde være med til at hjælpe udsatte børn og unge.

Danmarks sødeste indsamling

Mentorbarns arbejde går ud på at bringe børnehjemsbørn og mentorfamilier sammen i frivillige, men stadigvæk forpligtende, fællesskaber, hvor børnene bliver en del af mentorfamiliernes hverdag. En hverdag hvor der skal laves lektier, smøres madpakker, dyrkes sport og på et tidspunkt træffes beslutninger om uddannelse. På den måde får børnene de nødvendige sociale kompetencer, der er så vigtige for at komme godt videre fra et børnehjem – og godt ud i livet. 

Det er dette arbejde, som skolerne kan hjælpe til med i indsamlingen, som Mentorbarn selv kalder for Piece of Cake - Danmarks sødeste indsamling.

Indsamling til, og undervisning om, udsatte børn

Formålet med indsamlingen er dog ikke blot, at give endnu flere anbragte børn og unge en mentorfamilie, men også at oplyse skoleeleverne om de danske børnehjemsbørn. Mentorbarn har i sit arbejde nemlig erfaret, at det eksisterende undervisningsmateriale om udsatte børn og unge er særdeles begrænset. I indsamlingsperioden er det derfor muligt for de deltagende skoler, at understøtte indsamlingsprojektet med et undervisningsmateriale, som bliver leveret af Mentorbarn.

Kagerne bliver i øvrigt bagt og bragt på forhånd og en del af pengebeløbet går til børnenes klassekasse.

Du kan læse mere om Piece of Cake - Danmarks sødeste indsamling på mentorbarn.dk/skole