One Revision Vejle vil op i Superligaen

Thomas Søgaard bor i Skibet sammen med sin hustru, Lotte, som er sygeplejerske på skadestuen på Vejle Sygehus. De er begge to 30 år gamle og har sammen en søn på godt halvandet år.

Hvis man kan tale om talenter indenfor revision, er Thomas Søgaard en af dem. Den 30-årige vejlensiske revisor er leder af One Revisions Vejlekontor, som har store ambitioner for fremtiden.

I starten af året rykkede revisionsfirmaet One Revisions Vejleafdeling ind i nye lokaler i det østlige kontortårn på Vejle Stadion. Lokalerne husede tidligere Gravesen Corner, en fan-pub, hvor fans af Vejle Boldklub kunne varme op til kampene. Eller drukne sorgerne ovenpå de skuffende resultater, som der har været flest af siden fanpubben åbnede i 2010.

Nu er der nye tider. Helt nye tider. Vejle Boldklub er rykket op i Superligaen, og One Revision er rykket ind i lokalerne. Revisionsfirmaet har (præcis ligesom Byens Boldklub) store ambitioner.

One Revision har strategisk placeret deres to kontorer i Vejle og København, da de herfra mener at kunne betjene en stor del af det danske marked.

”Det kan godt være, at vi ikke sidder så mange på kontoret her endnu, men det kommer. Ambitionen er at vækste til 15 medarbejdere i løbet af fem år,” siger Thomas Søgaard uden at blinke.

”Vi hyrer ikke nye medarbejdere, før vi kan se, at ressourcerne er til det, men så snart der er mulighed for at ansætte, så ansætter vi nogen. Der er nogle tider på året, hvor vi har særligt travlt, som efter nytår og frem mod sommerferien. Så når vi får nye kunder ind, så planlægger vi efter det,” forklarer den ambitiøse revisor.

Af samme årsag modtager One Revision også gerne uopfordrede ansøgninger fra dygtige revisorer, som skulle have lyst til at blive en del af det ambitiøse hold.

Engageret i sine kunder

Thomas Søgaard har altid været ambitiøs. Da han var yngre var han elitesvømmer, men en klorallergi satte en stopper for det.

Da han havde færdiggjort sin eksamen på handelsgymnasiet (det nuværende Campus Vejle) blev han straks efter ansat hos PWC, som er en af verdens største revisionsvirksomheder. Her arbejdede han i fem år, mens han sideløbende færdiggjorde sin HD i regnskab og økonomistyring samt påbegyndte sin kandidatuddannelse i revision i Kolding. Efter fem år hos PWC blev han headhuntet til KPMG, et andet af de store revisionsfirmaer, kontor i Kolding, hvor han færdiggjorde sin kandidat i revision.

Startede eget firma

I december 2014 besluttede Thomas Søgaard at starte sit eget firma, Regnskabs-experten. I første omgang fik firmaet kontor i Spinderihallerne.

”Man kan ikke forklejne kvaliteten af hverken PWC eller KPMG’s arbejde, men jeg oplevede, at hvis ikke man var en af de største kunder, blev man skubbet bagom i køen. Det er dyrere at miste en kunde til 800.000 kroner end én til 50.000 kroner,” forklarer Thomas Søgaard og tilføjer: ”Hvad jeg gerne ville, var, ligegyldigt størrelsen på virksomheden, at være engageret i mine kunder og give dem værdi.”

Det viste sig at være en god strategi, og firmaet voksede hurtigt ud af kontoret i Spinderihallerne og videre til nye lokaler på Flegmade.

En stor udfordring

I slutningen af 2016 får den unge ambitiøse revisor et tilbud, som han ikke kan takke nej til. One Revision Vejles leder var blevet langtidssygemeldt, og Thomas Søgaard bliver tilbudt at blive ny partner og leder af Vejlekontoret. I starten af 2017 bliver det en realitet. Thomas Søgaard tager sine kunder med sig, og køber sig ind i One Revision.

Umiddelbart en stor opgave, men for Thomas Søgaard mest af alt en spændende udfordring. Han betegner sig selv som et meget stort konkurrencemenneske.

”For det første er det stort i det hele taget at blive medejer, og for det andet skete det inden jeg var 30 år. Det er der ikke mange, der får lov til. Det der driver mig, er at vinde over de store. Vi er i en branche, hvor de store vinder. Fordi hvis de små bliver for irriterende, så bliver de købt op, men konkurrencedelen er en meget stor del af mit liv,” forklarer han.

Thomas Søgaard gik på Kirstine Seligmanns Skole som barn. Han lærte først sent at læse. Til gengæld kom matematikken let til ham, og han har altid fundet tal, og især mekanismerne bag tallene, spændende.

Ønsker at holde på sine medarbejdere

Da han var ansat hos de store revisionsfirmaer oplevede Thomas Søgaard, at der var en meget stor udskiftning blandt medarbejderne. I gennemsnit var der en årlig udskiftning på 25 procent. Fordi han har oplevet det, forsøger Thomas Søgaard at gøre One Revision til en god arbejdsplads, hvor der også skal være plads til at have det sjovt, selvom der bliver arbejdet hårdt.

”Nogle gange kan det godt være lidt tørt at blive revisor, det er jo i virkeligheden bare rigtig mange tal, men vi forsøger at have det sjovt. Da der var VM, så vi sammen Danmarks kampe på storskærm, og vi forsøger også at tage en fredagsøl sammen,” fortæller han.

Skræddersyer totalløsninger

Det er dog på ingen måde, fordi det hele går op i sjov og ballade på kontoret i Østtårnet. Der bliver arbejdet hårdt, og i løbet af 2018 er omsætningen steget støt. Og One Revision satser og håber på at mange flere kunder kommer til i fremtiden. Alle kunder får personlig vejledning, som kan hjælpe dem fremadrettet, garanterer Thomas Søgaard.

De skræddersyer gerne totalløsninger til de enkelte virksomheder, og det er muligt at lave en betalingsløsning, der passer for det enkelte firma. Man kan både betale årligt, månedligt, på kvartalsbasis – eller for de timer, som er blevet brugt.

”Tallene er historiske. De viser, hvad der er sket – dem kan vi ikke flytte på. Men vi kan se på, hvordan vi kan reagere på tallene i fremtiden,” forklarer Thomas Søgaard.

Kan det samme som de store

Som udgangspunkt siger One Revision ikke nej til kunder. Blandt deres nuværende kunder er både store, mellemstore og mindre virksomheder. Skulle man overveje at skifte fra et af de større revisionsfirmaer til One Revision, er der ikke noget at frygte. Til gengæld får man en mere personlig kontakt,” lover Thomas Søgaard.

”Vi bruger de samme systemer, som de store firmaer gør, og vi er medlem af Revisorgruppen Danmark. Hos revisorgruppen har de en faglig afdeling, en momsafdeling og specialister i det ene og det andet. Det er ikke anderledes end ved de store firmaer. De ringer til deres egen momsafdeling. Vi ringer i stedet til Revisorgruppen Danmark,” forklarer Thomas Søgaard.

Thomas Søgaard er ikke statsautoriseret revisor. Det er dog heller intet problem. På One Revisions kontor i København sidder der nemlig to statsautoriserede revisorer, som kan skrive under, når der kræves en statsautoriseret underskrift.

Alligevel er den unge ambitiøse revisor (naturligvis) i gang med at blive statsautoriseret revisor. Efter planen bliver han færdig i 2020.

Overvejer du at skifte revisor, eller har du lyst til at møde Thomas Søgaard og de andre medarbejdere hos One Revision, så holder de åbent hus den 7. september. Det foregår på Roms Hule 8, Østtårnet St. og starter klokken 13.00 med et foredrag ved Evabeth Mønster fra LMI Danmark A/S. Bagefter er der pølsevogn, netværk og røverhistorier. Tilmelding kan ske ved at sende en e-mail til tsc@onerevision.dk.

Denne artikel er annoncørbetalt. Læs mere om mulighed for annoncer her.