Nye køreplaner for byens busser skal afhjælpe problemer

Med en ny køreplan for byens busser kan passagererne fra august se frem til mere præcise afgange i myldretiden, lover kommunen.

Vejle vokser og der er flere og flere, der derfor hver dag skal myldretrafikken på vejen til og fra skole og job. Den voksende trafik i midtbyen giver udfordringer for byens busser. I en periode har det været rigtig svært for blandt andet byens vigtigste linje - linje 4 - at overholde afgangs- og ankomsttiderne i myldretiden. Det vil Vejle Kommune nu ændre på.

Kommunen har i samarbejde med Sydtrafik og buschaufførerne via analyser og observationer kigget på, hvordan busserne kan blive mere præcise og give en endnu bedre service. På den baggrund er der udarbejdet en helt ny bybus-køreplan, der træder i kraft 12. august. Ændringerne tager udgangspunkt i realtidsinformation fra busserne - altså den teknik, der registrerer, hvornår busserne er fremme ved hvert stoppested. Herudover har chaufførerne bidraget med forslag og førstehåndsberetninger om, hvor der har været behov for at sætte ind.

"Den kollektive trafik er vigtig for byen og ikke mindst hele uddannelsesmiljøet. Når vi hører passagererne give udtryk for, at de er generet af forsinkelser, tager vi konsekvensen og ændrer på tingene, så borgerne kan stole på, at bussen kommer frem i tide," siger Christoffer Aagaard Melson (V), formand for Teknisk Udvalg.

Tidligere afgang på linje 4

En større ændring på linje 4 vil medføre, at passagererne i fremtiden ikke skal stå og vente i lang tid på bussen i myldretiden. Bussen, der kører mellem Grønlandsvej og Bredballe, får nemlig rykket sit afgangstidspunkt fra Juulsbjergvej og Grønlandsvej ved vendepladsen ti minutter frem. Det betyder, at busserne sendes af sted, inden den massive morgentrafik for alvor sætter ind. Dermed ankommer afgange med et højt antal passagerer til rette tid i forhold til skolernes ringetid og virksomhedernes mødetid - oftest klokken 8.

"Vi har fået henvendelser fra passagerer, der ikke kan nå frem på job og i skole til tiden, og det har været fokuspunkt i den nye plan. Vi vil gerne levere en pålidelig service til vores passagerer, og med de nye ændringer tilpasser vi busserne, så de bedre kan overholde køreplanen. Det betyder, at man måske skal møde lidt tidligere op ved stoppestedet - til gengæld er der nu afsat mere køretid til, at bussen kan nå igennem den travle myldretidstrafik," siger afdelingschef Lotte Stensberg fra Sydtrafik.

Derudover er der også nyt til linje 10's passagerer, der kører til og fra industriområdet ved Vidtskuevej. Bussen kommer fremover til at køre i en mere direkte linje til og fra Vejle Trafikcenter, og passagererne vil derfor opleve en væsentlig kortere rejsetid til og fra arbejde i området.

Ændringer på de fleste ruter

Med undtagelse af linje 11 og 12 vil der i det hele taget ske små ændringer for alle byens busruter. Linje 6 deles blandt andet i to selvstændige linjer - nemlig linje 6 til DGI-huset og linje 16 til Uhrhøj. Dermed er der ikke længere direkte forbindelse fra DGI og uddannelsesstederne på Boulevarden til Uhrhøj.

Den nye køreplan træder i kraft den 12. august. Du kan finde den på Sydtrafiks hjemmeside her.