Leg med ler i Spinderihallerne

Fra den 14. august bliver der i Spinderihallerne afholdt eksperimenterende ler-workshop to aftener om måneden.

Navnet er Claylab, og det er helt bevidst at Spinderihallerne har valgt at kalde det sådan. Det er nemlig en form for ler-laboratorium som finder sted første gang den 14. august.

”Det er et tilbud om at øve sig i at designe og formgive ler, og det er helt bevidst at vi ikke kalder det for et pottemagerværksted. Det handler om forståelse for ler som materiale, og lers struktur og konsistens. Der er fokus på processen snarere end produktet,” fortæller Eva Sommer, som er ansvarlig for kunst og erhverv i Spinderihallerne. Hun tilføjer: ”Kommer man og vil gerne lave potter og vaser, så er man gået forkert. Det drejer sig om at frigøre sig fra det med, at vi altid skal producere noget.”

Skiftende temaer

Det eksperimenterne ler-laboratorium finder sted i Spinderihallerne den anden og tredje tirsdag i måneden, og som sagt er første gang den 14. august, hvor ler-legen starter klokken 18. Temaet denne gang er det helt våde ler, men temaet ændrer sig fra gang til gang.

Eva Sommer holder dog en lille dør på klem for dem, der også gerne ønsker at skabe noget mere håndgribeligt. ”Det er ikke fordi det er forbudt at lave noget. Efter hver workshop er der en times personlig vejledning, hvor man kan få hjælp med sit eget projekt.”

Lyder det interessant, så kan man tilmelde sig på hjemmesiden her. Det koster 100 kroner, og der er kun ti ledige pladser per gang. Underviseren er Sara Scheel, som man kan lære lidt mere om, hvis man klikker sig ind på hendes hjemmeside.

Man kan også finde en smule mere information og holde sig opdateret om de skiftende temaer på Claylabs egen Facebook-side her.