Judostævne skal være katalysator for vejlensisk-japansk samhandel

Foto: Shutterstock.com

I forbindelse med det store judostævne Matsumae Cup, som afvikles i Vejle i midten af februar, har Vejle Erhverv sørget for et ambitiøst matchmaking-forløb mellem japanske fødevarevirksomheder og lokale virksomheder.

Judokæmpere fra store dele af verden kommer i midten af februar til Vejle, når det internationale judo-stævne Matsumae Cup finder sted i DGI-huset.

Der er naturligvis også repræsentanter fra judo-sportens hjemland, Japan – men det er ikke blot judokæmpere.

Vejle Kommune har nemlig i forbindelse med stævnet inviteret en japansk fødevaredelegation til byen, som skal matches med lokale virksomheder.

”Det er med at gribe chancen i Vejle Kommune, når et internationalt stævne lander i byen. Ved at fokusere på synergi og samarbejde mellem vores lokale virksomheder og stævnets internationale deltagere kan vi lave skræddersyede erhvervs- og eksport-events til gavn for byen. I dette tilfælde er der fokus på Japan og vores gode lokale fødevarer på grund af den nye frihandelsaftale mellem Japan og Danmark, som gør det mere lukrativt at handle sammen. Denne aftale træder i kraft 1. februar, så det er timingsmæssigt spot on,” fortæller Jens Jørn Josefsen fra Vejle Erhverv og Eksport.

”Ambitionen er at udvalgte japanske virksomheder matches med danske fødevarevirksomheder med henblik på salg og eksport,” fortsætter han.

Vejle skal vises frem

I anledningen af matchmaking-eventen er der skabt kultur- og turismeoplevelser, så den japanske delegation får den optimale oplevelse af Vejle.

”Vi har naturligvis sørget for, at vores japanske gæster får besøgt Kongernes Jelling og Fjordenhus. Derudover skal de på en smagsrejse hos Bøgedal Bryghus, som sammen med Vejle Kommune har været primus motor for at skabe et godt program,” fortæller Maria Sommer, manager i MeetingVejle.

”Det handler om at vise respekt for en anden kultur, og samtidig vise, hvad Vejle og Danmark kan, både erhvervs-, turisme- og kulturmæssigt. Derfor afsluttes eventen med en aftensreception, hvor den anerkendte madkunstner Masayo Funakoshi skaber et spiseligt kunstværk. Receptionen afrunder et godt matchmaking-event med et kunstværk som symbolsk knytter en japansk kunstner til Vejle via brug af lokale sæsonbaserede råvarer,” slutter hun.

Første event af sin slags

Det er første gang at Vejle Kommune, Erhvervsservice, MeetingVejle og Culinary Institute by Vejle Erhverv sammen skaber et event, hvor erhverv, eksport, fødevarer, turisme og kultur går op i en højere enhed.

Food Innovation House på Lystrup Allé. Foto: Mikropol.dk

”Vi har nedsat en såkaldt Task Force-gruppe, og sørget for et tættere samarbejde og synergi mellem vores prioriterede erhvervsindsatser. Med åbningen af Food Innovation House, og ikke mindst Culinary Institute by Vejle Erhverv, sidste år, er det med at give den fuld gas med lokale fødevarevirksomheder og eksport til udlandet. Og så kan det ikke være meget bedre end at koble det til vores internationale judostævne i februar. Planen er i fremtiden at lave lignende eksport-koblinger til internationale stævner og konferencer,” siger Jens Jørn Josefsen.

Den japanske delegation ankommer til Vejle den 15. februar. Matchmakingeventet løber af stablen de efterfølgende dage, fra den 16. til den 18. februar. Aftenreceptionen afholdes den 18. februar og har deltagelse af den japanske ambassadør.