Vejle får gastronomisk madlaboratorium

"”Fødevarer handler om meget mere end det, der ender på tallerkenen. Det er absolut nødvendigt, at kvalitet, stil, form og farver er tænkt ind i samtlige processer, når fødevarevirksomheder og gastronomer skal udvikle spændende produkter og retter,” forklarer Per Mandrup, der tidligere har modtaget Cordon Rouge, der bliver kaldt for den største hædersbevisning inden for nordisk gastronomi. Foto: Shutterstock.

Kokkelandsholdets tidligere leder skal stå i spidsen for et nyt vejlensisk madlaboratorium, der skal udvikle ny og spændende mad.

Det nye madlaboratorium er det første af sin slags i Danmark, og trækker blandt andet på erfaringer fra de andre nordiske lande, der har haft lignende kulinariske laboratorier i flere år.

Det skriver Mikropol Vejle, der også kan fortælle at den mangeårige leder af Danmarks kokkelandshold, Per Mandrup, skal stå i spidsen for det nye gastronomiske laboratorium.

”Gastronomer og fødevareproducenter vil få adgang til vores viden, ligesom de kan vælge mellem en masse kursusmuligheder, hvor jeg og andre madeksperter vil agere inspirerende medspillere i virksomhedernes arbejde med at udvikle nye og spændende madprodukter,” siger Per Mandrup.

Både for virksomheder og private

Det nye madlaboratorium får til huse i Food Innovation House på Lysholt Allé, og de får derfor adgang til udviklingskøkkenet dér, så der kan tilbydes kurser for virksomheder, organisationer og foreninger.

Der vil også blive tilbudt arrangementer, hvor privatpersoner kan opleve, hvilken betydning gode råvarer har. Samt events, hvor man kan træne sine smagsløg, forklarer Per Mandrup.

Borgmester Jens Ejner Christensen er begejstret for det nye laboratorium. ”At det er lykkedes at få den tidligere leder af kokkelandsholdet til at stå i spidsen for Vejles nye madlaboratorium, vidner om de høje ambitioner, vi har på fødevareområdet, og jeg håber, at fødevarevirksomheder fra nær og fjern vil få smag for mulighederne i Culinary Institute by VejleErhverv. De er lige til at sætte tænderne i,” siger han.

Som borgmesteren nævner, har madlaboratoriet fået det knap så mundrette navn Culinary Institute by VejleErhverv. Formentlig ligger maden noget bedre på tungen.

Læs også

Højt til loftet i Vejle: Snart kommer der en grøn tagterrasse midt i byen