John Mogensen storhitter i Vejle

John Mogensen-koncerthyldest med Rasmus Bjerg er kæmpehit i Vejle. Første show den 12. april er nu allerede udsolgt i Store Sal. Nyt show den 28. april er netop sat i salg.

Selvom John Mogensen døde i 1977, blev han for ikke så længe siden vækket til live igen – billedligt talt i hvert fald. Siden premieren på Ole Bornedals biografiske drama "Så længe jeg lever" er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som en af Danmarks mest folkekære musikere, der gik bort i en alder af 48. John Mogensen ville i år være fyldt 90 år.  
 
Nu, godt 40 år efter sin død, går John Mogensen i skikkelse af Rasmus Bjerg live på scenen i Vejle. Første show den 12. april er allerede udsolgt, så nu er et nyt show, den 28. april, kommet i salg. Rasmus Bjerg spiller dansktoppens ukronede konge i selskab med filmkomponist og kapelmester Jeppe Kaas og hans 8-mands orkester.  

Kombineret koncert og teater

Showet hedder kort og godt "JOHN," og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visuelt show, som er designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning.
 
"Det bliver en folkefest for hele familien," lover Rasmus Bjerg, som er en af initiativtagerne til koncertrækken.

"Det skal ikke være så pænt og fornemt, for det havde ikke været i John Mogensens ånd. Det skal være ægte!" udtaler han og henviser til Mogensens poetiske beskrivelse af dansktoppen som den dejligste kop kaffe, du drikker, og bilen, der kører forbi hver dag.  
 
Rasmus Bjerg er i det hele taget blevet bjergtaget af sin rolle, og smører ikke det tynde lag ud, når han udtaler sig om John Mogensen:

"Nu vil jeg ikke disse Adam Oehlenschläger, men jeg synes John Mogensen har skabt nogle herligt flabede konkurrenter til Danmarks nationalsang. Du skal faktisk lede længe efter en, som ikke kan synge bare lidt med på Der er noget galt i Danmark eller Fut i fejemøjet. Og det er da ret fantastisk!"