Ishockeyfans valfarter til Vejle

I aften klokken 20.15 spiller Danmark sin første kamp i Boxen i Herning, modstanderen er Tyskland. Foto: Shutterstock

Der mangler hotelværelser i Herning, så private udlejere har kronede dage. Også i Vejle kan man mærke interessen for Ishockey-VM.

Senere i dag starter VM i Ishockey, et af de største sportsarrangementer, som har fundet sted i Danmark. Der er solgt over 300.000 billetter, og ishockeyfans fra hele verden er kommet til Danmark.

Det store rykind har skabt problemer i Herning, hvor der i kommunen kun findes 800 hotelværelser. En del fans har derfor fundet hotelsenge i Vejle. ”Os bekendt er hotellerne i Vejle udsolgte i forbindelse med VM i ishockey,” svarer Janni Huusballe fra Visit Vejle.

”Vi mærker i høj grad interessen. Vores hotel i Vejle er fuldt booket,” fortæller Shejla Gunic fra BB Hotels administration, som ejer Park Hotel. Også hos Cabinn Vejle har de besøgende ishockeyfans: ”Vi har en gruppe fra Letland, som har booket 17 værelser, og så kommer der en gruppe mere i næste uge,” fortæller supervisor Helene Hansen.

Private tjener gode penge

På grund af manglen på hotelværelser, har mange herningensere valgt at udleje deres bolig via udlejningstjenesten Airbnb. En af de herningensere, som har valgt at gøre det, Poul Erik Lyngsø, sagde til TV2 i sidste uge: ” Det er simpelthen for, at de skal blive og holde en fest her i byen og ikke tage til Vejle eller andre steder.”

Men hvad er det så for en god oplevelse Herning byder på? Når man søger på Airbnb finder man i øjeblikket blandt andet ”et skønt værelse på landet, men tæt på MCH/Boxen” til 650 kroner per nat. Hvis ikke det var noget, kan ishockeyfansene booke: ”large nice bedroom for up to 4 people.” Det koster 1017 kroner per nat, men så er der til gengæld også klemt fire smalle enkeltsange ind i ét værelse.

Umiddelbart virker det som om kræmmerne på heden ikke blot ønsker at give folk en fest, men også at tjene en skilling. Det kan man måske ikke fortænke dem i, men her på redaktionen mener vi som udgangspunkt at Vejle har noget mere at byde på end hedebyen nordpå. Og længere væk er det trods alt heller ikke.

Så hvis du har mulighed for at udleje din bolig eller et værelse til en ikke alt for hamper pris, er der mulighed for både at tjene en skilling og vise de udenlandske gæster, hvad Vejle har at byde på.