Triathlon for landkrabber lukker Boulevarden og Flegmade på søndag

Atleter skifter fra løb til cykling under verdensmesterskaberne i duathlon i Canada sidste år. Foto: Shutterstock.

På søndag afholdes der EM og DM i Duathlon i Vejle. Omtrent 400 seje mænd og kvinder konkurrerer i at løbe og cykle hurtigst. Mens atleterne konkurrerer bliver der lukket helt eller delvist ned for trafikken på flere gader i og omkring byen.

Duathlon kan lidt kækt bedst af alt beskrives som triathlon for landkrabber. Der bliver konkurreret i løb og cykling, men ingen svømning. På søndag er det nogle af Danmarks og Europas allerdygtigste atleter, som konkurrerer, da der bliver afholdt både DM og EM i Vejle.

"Alle topatleterne fra Europa kommer," garanterer løbsleder Ronny Kert fra Vejle IF, som glæder sig over at det er lykkedes at skaffe europamesterskabet til Vejle: "Det er stort for Vejle, da der kommer mange udlændinge og ser byen. Vi har mange hotelbookinger, og kan med stolthed sige, at der også er noget i det for vores erhvervsliv."

Ronny Kert fortæller samtidig, at duathlon ikke bare en sport for triatleter, som ikke kan svømme: "Der er selvfølgelig nogle der ikke er så glade for det våde element, men spørger man atleterne siger de faktisk, at duathlon er hårdere, fordi man bruger benene hele tiden, og ikke har svømningen som afveksling."

På søndag konkurrerer eliteatleterne i at løbe 10 kilometer, så cykle 60 og til sidst løbe yderligere 10 kilometer. De hurtigste atleter kan gennemføre den distance på godt 2 timer. Foruden den lange distance, er der blandt andet også en halvdistance for motionister, og en kort rute for børn.

Hvis man selv har mod på at prøve sig af, kan man stadig nå at tilmelde sig her. Tilmeldingen lukker i morgen, den 3. maj.

Sådan bliver trafikken påvirket

Konkurrencen starter søndag kl. 8.30 ved Campus Vejle, og de sidste atleter forventes at være i mål cirka klokken 14.30. Politihjemmeværnet styrer trafikken undervejs. Du kan se hvordan cykelruten påvirker trafikken på blandt andet Boulevarden, Skolegade og Vardevej her.

Løberuten påvirker trafikken knap så meget, men medfører dog blandt andet at trafikken på Flegmade lukker ned. Du kan se løberuten her.

Vist på kort ser de to ruter således ud: