Interessen er intakt: Guidede ture i Fjordenhus fortsætter til jul

Interessen var stor og køerne lange, da dørene i juni åbnede til Fjordenhus. Nu har Vejlemuseerne valgt at fortsætte med de guidede rundture i bygningen.

Siden åbningen af Olafur Eliassons Fjordenhus i juni har der været rift om pladserne på de guidede ture. Nu sætter Vejle Kunstmuseums guider ind med yderligere to ture om dagen helt frem til jul.

Både lokale, nationale og internationale gæster har været omkring Vejle Havn i løbet af sommeren. Op mod 70.000 af dem har besøgt Olafur Eliassons bygningsmæssige kunstværk Fjordenhus.

Hver dag har Vejle Kunstmuseums guider foldet historierne om huset, kunstværkerne og byggeriet ud på to guidede ture. På grund af den store interesse, har de nu besluttet at fortsætte succesen.

To daglige ture

Kirk Kapital, der har opført og har hovedsæde i bygningen, har valgt at holde førstesalen åben for publikum helt frem til jul, og dermed udskyde selv at tage etagen i brug.

Derfor kan VejleMuseerne tilbyde yderligere guidede ture til interesserede. Og noget tyder på, at interessen fortsætter. Rigtig mange mennesker, der ikke nåede at få billetter til de guidede ture frem til 30. september har i de seneste uger ringet til VejleMuseerne for at høre, om der kom flere ture, beretter museet i en pressemeddelse.

Nu er der ingen grund til at ringe mere. De nye guidede ture er lagt ud til salg og kan bookes via museets hjemmeside. Der er også mulighed for at booke ture for grupper igen. Gruppeturene ligger på mandage og onsdage.

Guider med indsigt

Det er kunstfaglige guider, der er knyttet til Vejle Kunstmuseum, som står for alle turene i Olafur Eliassons Fjordenhus, og de giver de besøgende et lag mere på oplevelsen af bygningsværket.

Guiderne gør fortællingen om huset levende og folder kunstnerens ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne ud. Der er både historier om den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind samt detaljer om selve byggeriet.

Det er også fortsat muligt at besøge Fjordenhus på egen hånd. Huset er åbent for besøg i stueetagen fra klokken 7 om morgenen til 24 om aftenen.