Insekter kan løse fremtidens fødevareproblemer. Det er en af grundene til, at der i øjeblikket starter nye virksomheder på stribe, der skal få os til at elske smagen af småkryb. Hvis du er nysgerrig i forhold til fremtidens fødevarer, kan du til søndagens "klog og kaffe" i Økolariet møde Peter Bjerre Andersen fra firmaet Inusect.
Inusect producerer hundefoder med insekter, men der er flere idéer i støbeskeen. Hvis det står til iværksætter Peter Bjerre Andersen, skal vi til at drikke øl med insekter. Den erfarne iværksætter har en stor passion for bæredygtighed og insekter og har arbejdet med insekter i mere end tre år.
Peter har en baggrund som kok, og har brugt sin erfaring med fødevarer til at eksperimentere med insektbaserede produkter som müslibarer, brød, muffins og dyrefoder. Disse eksperimenter startede i Peters mormor og morfars sommerhuskøkken, men flyttede hurtigt til et lejet kantinekøkken nær Skjern. Peter etablerede Inusect i 2017 sammen med fire investorer, og fokuserede på udvikling, produktion, markedsføring og salg af insektbaseret dyrefoder, startende med hundefoder.
Kom og hør Peters oplæg om det at være iværksætter inden for fremtidens fødevarer, insekter - søndag den 13. maj kl. 14.00 i Økolariet, Dæmningen 11, 7100 Vejle. Arrangementet er gratis.
Før eller efter foredraget kan du tage en tur i Økolariets udstilling om spiselige insekter "Undskyld! Der er en orm i min kage", hvor du kan få mere viden om bæredygtige spiselige insekter.