Oplev Vejle Kunstmuseum på 10 sekunder

I en af de nye permanente udstillinger sidestilles guldalderkunstens gamle smukke malerier med nyere dansk kunst.

Vejle Kunstmuseums permanente udstillinger er blevet fornyet, og hele byen inviteres til fernisering i dag fra klokken 15-17. Hvis ikke du har tid til det, kan du her i artiklen se udstillingerne på 10 sekunder.

Ti rum med seks nye permanente udstillinger på Vejle Kunstmuseum er blevet moderniseret, og er nu klar til at blive vist frem.

Vejle Kunstmuseum har den næststørste samling af grafik og papirsværker i Danmark. Efter moderniseringen afspejler det sig tydeligt.

Turen rundt på museet begynder i to sortmalede rum, hvor grafikkens historie fortælles via nedslag i nogle af museets markante grafiske værker. På turen op ad trappen til museets første sal hænger den amerikanske kunstner David Shrigleys grafiske værker. På førstesalen er væggene knaldrøde, mens Palle Nielsens værker er sort/hvide. Sammen med John Kørners serie fra Afghanistan tematiserer de Danmarks krigsdeltagelse.

Gratis guide ture eller lynhurtigt sneak peak

Ambitionen om at formidle kunsten i relevante temaer, der berører den besøgende, viser sig også i de næste rum. Her er den danske guldalderkunst flankeret af nyere dansk kunst, som stiller spørgsmålet: Hvad er danskhed?

De sidste to moderniserede rum har fået titlen Se mig! I rummene hænger der portrætter fra gulv til loft. Ambitionen er at få de besøgende til at fundere over menneskets behov for at blive set.

Senere i dag, mandag d. 7. maj, inviterer Vejle Kunstmeseum til fernisering. Det foregår fra klokken 15 til 17.

Hvis ikke man har mulighed for at dukke op, arrangerer museet også gratis guidede ture i de nye udstillinger i resten af måneden. Det sker hver onsdag fra 15 til 16.

Hvis heller ikke det er en mulighed, kan du i denne video se de nye udstillinger i en voldsom fart. På 10 sekunder guides du rundt på museets nye udstillinger: