I aften stiller DR skarpt på omstridt vejlensisk skønhedsklinik

Screenshot fra Dr.dk/tv

En række utilfredse kvindelige elever føler, at de er blevet groft udnyttet af Skønhedshuset Vejle. I aften bringer DR-programmet Kontant et 27 minutter langt indslag om kvindernes oplevelser på den vejlensiske skønhedsklinik.

”Jeg blev snydt for min drømmeuddannelse” er titlen på DR-programmet.

En af dem, som føler, at hun er blevet snydt, er Mette Nielsen. I programmet siger hun - umiddelbart efter, at hun har meddelt Skønhedshuset, at hun ikke længere ønsker at være elev der:

”Det er en drøm, der braser for mig - og det gør rigtig ondt.”

Mette Nielsen og en lang række andre elever har valgt at sige stop efter et langstrakt forløb, hvor de ikke mener, de får den uddannelse, de betaler for.

”Jeg føler, at jeg og de andre bliver brugt som pengemaskiner. Vi lærer jo ikke noget,” siger Mette Nielsen senere i programmet.

Fodbehandling gik helt galt

Kontant har ikke kun talt med de kvindelige elever. De har også talt med Birgitte Digmann Due, der i sommer fik en fodbehandling på Skønhedshuset, som gik grueligt galt.

”Hun sleb min storetå helt op til neglen. Blodet løb ud, og der var sår på i tre uger efter,” fortæller hun.

Det virkede ifølge Birgitte Digmann Due som om behandleren aldrig havde prøvet at give denne type for behandling før.

Stævning og skærpet tilsyn

Flere andre medier har tidligere skrevet om elevernes problemer med Skønhedshuset.

Elevernes beretninger har ført til, at Vejle Kommune har givet firmaet en advarsel, og i fremtiden vil føre skærpet tilsyn med stedet. Skønhedshuset har blandt andet en aftale med kommunen om at lave fodbehandlinger til pensionister.

Derudover har fagbevægelsen Krifa taget retslige skridt og stævnet Bina Knudsen, som ejer Skønhedshuset på vegne af tre tidligere elever. Vinder Krifa den sag, venter der formentlig en erstatning til eleverne.

Det er i aften klokken 21, at Kontant på DR1 forsøger at rulle hele historien ud. Du kan også allerede nu se programmet som snigpremiere på Dr.dk/tv her.