HuskMitNavn har peppet Rosborg Gymnasium op

Det var ikke en hvilken som helst kunstner, som i weekenden var i Vejle for at forskønne Rosborg Gymnasium.

Han er en af de mest markante danske kunstnere, og velsagtens den mest kendte danske street artist - men han insisterer på at være anonym. Han kalder sig for HuskMitNavn, er født i 1975, og har sin baggrund indenfor det københavnske grafitti-miljø – i weekenden var han i Vejle, for at udsmykke Rosborg Gymnasiums nye tilbygninger.

Resultatet af HuskMitNavns nyeste eksperimenter er to markante kunstværker, som pryder væggene på Rosborg. Et udendørs og et andet indendørs. Begge er malet i HuskMitNavns klassiske tegneseriestil. ”Vi har jo udvidet og fået nye tilbygninger, så det er oplagt at få udsmykket de bare vægge. Det er også noget eleverne har efterspurgt: At der kommer fest og farver på væggene,” fortæller Eva Holme Behnk, uddannelsesleder på Rosborg.

Har været på ønskelisten længe

Til Euroman har HuskMitNavn tidligere fortalt om sin kunst, og ønsket om at fortsætte med at eksperimentere: ” Jeg skylder publikum at udvikle mig. Det må ikke være den samme udstilling, de ser hver gang. Folk bliver billedbombarderet hver dag. Der er også så mange hjælpemidler, at de selv kan tage et billede af en genspejling i en vandpyt og falde på røven over det. Det er det, man som billedkunstner er oppe imod.”

Eva Holme Behnk fortæller at det det var gymnasiets kunstudvalg, som for et halvt års tid siden søsatte projektet om at få udsmykket væggene, og at: ”HuskMitNavn har været på ønskelisten et godt stykke tid. Det er nogle humoristiske værker, som også godt kan mane til noget eftertanke.”