Kvalitetskyllingerne fra Hopbølle Mølle bliver solgt i dagligvarebutikker og restauranter i hele landet. Fremover bliver kyllingerne skåret ud af egne medarbejdere på den gamle slægtsgård i Grejsdalen.
Et nyt byggeri er netop gået i gang på Hopballe Mølle. Bygningen, som forventes at stå færdig til december, skal fremover bruges til udskæring af de såkaldte Hopballe-kyllinger.
Kyllingerne er noget af det som den gamle produktive slægtsgård med egen gårdbutik og restaurant især er kendt for. I mere end 20 år har de produceret deres egne kyllinger af fransk afstamning på Hopballe Mølle.
Hopballe-kyllingerne vokser langsommere end konventionelle kyllinger, hvilket gør at ben og knogler kan udvikle sig i takt med at kyllingerne tager på i vægt. Derudover har Hopballe-kyllingerne markant mere plads at bevæge sig på end konventionelle kyllinger.
Lår med fødder på
Længe har det været et ønske for Hopballe Mølle at kunne sætte yderligere præg på de kødudskæringer, som de sender afsted til deres mange kunder i hele landet. Med det nye byggeri bliver det nu en realitet.
”Vi får nogle ret unikke muligheder for at lave produktudvikling. Vi får rigtig mange forespørgsler fra vores kunder, som vi nu bedre kan imødekomme, det bliver dejligt. Eksempelvis lavede vi for lang tid siden udskæringer med fødder på til restaurationsbranchen, hvor det er en delikatesse at få hele låret med fødder,” fortæller Heidi Lund, som er salgs- og marketingskoordinator på Hopballe Mølle.
Hopballe Mølle producerer hver uge cirka 3000 kyllinger, som bliver aftaget af blandt andet Salling Group, nemlig.com og en lang række restauranter. Blandt andet Tortilla Flats, 1401 og Den Gamle Arrest i Vejle.
Ønsker eget slagteri i fremtiden
På sigt kunne Hopballe Mølle også godt tænke sig, at få sit eget slagteri, men i første omgang bliver det udelukkende forædlingen, altså udskæringen, af kyllingerne som skal finde sted i den nye bygning på slægtsgården, som bliver placeret bag ved staldene.
”Der er gjort klar til det deroppe, men vi tager en ting ad gangen, så vi ikke gaber over for meget,” siger Heidi Lund.
I første omgang skal byggeriet gøres færdigt, som sagt forventes det til december. Når bygningen står klar, vil Hopballe Mølle samtidig sige goddag til seks nye ansatte, som skal stå for driften.
”Vi er stille og roligt gået i gang med at kikke. Vi skal først finde en leder, og så fem ansatte,” fortæller Heidi Lund.
Det siger næsten sig selv, at det kræver en vis portion penge at bygge nyt og samtidig ansætte seks nye medarbejdere. Hopballe Mølle er dog ret overbevist om, at det nok skal vise sig som en god investering.
”Det forventer vi stærkt. Ellers var vi ikke gået i gang med det,” siger Heidi Lund.