Drømmer du om at bygge dit eget hus? Så har Vejle landets største udvalg af byggegrunde

Grunden her i Ødsted er en af de grunde, som i øjeblikket til salg i kommunen. Derudover er den bemærkelsesværdig, da den i forhold til prisen er kommunens mest gennemsnitlige grund. Foto: Boliga.

Går du med tanker om at bygge dit drømmehus her i Vejle? Så er der gode nyheder.

I øjeblikket er der 322 byggegrunde til salg i Vejle Kommune. Det er det højeste antal byggegrunde til salg i nogle af landets kommuner i øjeblikket. Det viser en ny opgørelse fra Boliga.

Dr.dk har talt med Johs Andersen, som er indehaver af EDC Domus i Vejle. Han fortæller, at grunden til, at der for tiden er mange byggegrunde til salg ikke handler om, at de ikke bliver solgt. Nærmest tværtimod.

”Der er god efterspørgsel på byggegrunde, men de skal ligge tæt på byen og nær god infrastruktur”, fortæller EDC-indehaveren, som dog også kan berette, at mere landlige byggegrunde i nogle de mindre oplandsbyer har været til salg i årevis.

Langt flere end i resten af landet

De mange byggegrunde til salg i Vejle er et særsyn, hvis man sammenligner med resten af landet.

I hele hovedstadsområdet er det stort set umuligt at opstøve en byggegrund, så hvis man skal bygge sit eget hus derovre, kræver det, at man rykker et gammelt hus ned først. I Århus er udbuddet også markant mindre, her er der i øjeblikket 56 grunde til salg. Men også hvis man sammenligner Vejle med nabokommunerne er forskellen markant. I Kolding er der 123 byggegrunde til salg, i Horsens 118, i Fredericia 36 og i Billund bare 16.

At udbuddet et stort, gør dog ikke, at grundene ikke bliver solgt. Sidste år blev der solgt 142 villagrunde i Vejle, og tallet har været støt stigende de sidste par år.

Så meget får man for pengene

Hvad får man så for pengene, hvis man vil købe en byggegrund her i kommunen? I Vejle koster en byggegrund for øjeblikket i gennemsnit 686.195 kroner. Det svarer til 664 kroner per kvadratmeter. For et år siden var prisen en smule lavere, der kostede hver kvadratmeter i snit 646 kroner.

Vi har været inde og lure for at finde den dyreste, den billigste og den gennemsnitlige helårsgrund i postnummer 7100. Du kan se de tre grunde her:

Den billigste

På Engdalsbakken 2 i Nørre Vilstrup får du 1010 m2 helårsgrund for 395.000 kroner. Det giver en kvadratmeterpris på 391 kroner. Foto: Boliga.

Den gennemsnitlige

På Lille Mølkær 102 i Ødsted skal du give 695.000 kroner for denne grund på 1075 m2. Det giver en kvadratmeterpris på 646 kroner. Det svarer faktisk nøjagtig til den gennemsnitlige kvadratmeterpris sidste år. Foto: Boliga.

Den dyreste

På Skovvejen 3 ligger Vejles dyreste helårsgrund. Her skal man hoste op med 1,5 millioner for den 775 m2 store grund. Det giver en kvadratmeterpris på 1935 kroner. Så får man til gengæld denne udsigt med i købet. Foto: Boliga.