Borgmester, politiformand og kontroversiel ex-minister tweeter lystigt om politiskolen i Vejle

Foto fra Rigspolitiet.

Det er ikke kun den amerikanske præsident Donald Trump, som sætter pris på at fyre korte, bastante statements af på Twitter. Det sociale medie er også populært blandt danske beslutningstagere.

I går blev forsinkelsen af den kommende politiskole i Vejle kommenteret og kritiseret på Twitter af et par høje herrer: En tidligere minister, Politiforbundets formand og Hernings borgmester.

Debatten, hvis man kan kalde den sådan, startede da Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt skrev: "Politiforbundet går et spændende efterår i møde med alt lige fra udrykningskørsel, tildækningsforbud, fokus på unge medlemmer til åbningen af en ny midlertidig politiskole i Fredericia."

Det fik ex-minister Søren Pind til tasterne. Den hårfagre Venstre-mand, som sjældent har været bleg for at gøre brug af de sociale medier, skrev: "Nå. Er den i Vejle ikke færdig endnu?"

Det førte til følgende udveksling mellem de to herrer:

Claus Oxfeldt: "Nej, Det var ikke helt nok at feje gulvet, som borgmesteren ellers påstod."

Søren Pind: "Hvor dyrt og forsinket er det egentlig endt med at blive?"

Claus Oxfeldt: "Har ikke helt styr på økonomien. Men skulle blive klar i 2020."

Hernings borgmester bryder ind

Dialogen mellem de to herrer, blev derefter pludselig afbrudt af Lars Krarup, Venstre-manden, som siden 2002 har været borgmester i Herning. Han skrev: "Er det virkelig rigtigt, at man ikke er længere? Trist for udviklingen af dansk politi og rekrutteringen dertil. Især i Vestdanmark."

Her bør det noteres, at det i lang tid så ud til at den nye politiskole skulle placeres i hedebyen, før Dansk Folkepartis trådetrækkeri gjorde, at det blev besluttet, at skolen skulle ligge her i Vejle. I øvrigt virker Lars Krarups åbenbare overraskelse en smule overraskende, da han allerede sidste år til Fyens Stiftstidende, kommenterede på at skolen først skulle stå færdig i 2020.

Lars Krarups kommentar, fik Claus Oxfeldt tilbage til tastaturet, hvor han svarede: "15/10 vil den midlertidige skole være klar til at tage i brug i Fredericia, og den endelige skole i Vejle vil være klar i 2020. Men ja, det var et ganske uskønt og meget trist forløb."

Det følte Herning-borgmester Lars Krarup sig nødsaget til at kommentere på, da han endnu engang lettere forsmået påpegede, at skolen burde være placeret i Herning. Han skrev: "Altså den midlertidige klar 21 mdr efter DF-beslutningen om at stoppe den nye i Herning, regeringen havde besluttet. Den nye - til nogenlunde samme pris som det man bruger på at ombygge - kunne være nybygget og klar på 24 mdr. Mon ikke det i mange år vil stå og tale for sig selv."

I morges afrundede Politforbundets formand, Claus Oxfeldt så debatten, da han skrev: "Tja, det bør i hvert fald give stof til eftertanke."