Alt om vinyl-dag: Til oktober kan du både købe og sælge gamle LP'er

I starten af oktober kan du gøre et kup, når Rådhuspassagen bliver lavet om til et stort LP-marked. Det kan også betale sig lige at checke sin gamle samling derhjemme for at se, om der skulle gemme sig en skjult skat.

Byens Forlag søger pladesælgere til ”Alt om vinyl-dag” i Vejle 6. oktober 2018.

I efterhånden mange år har det været populært at høre sin musik på vinyl. I starten var det retro, siden blev det en tendens, men efterhånden er det bare blevet sådan, at mange musikelskere ynder at høre deres musik. Flere og flere musikere vælger da også at udkomme på vinyl.

Lørdag den 6. oktober vil Rådhuspassagen blive spækket med Vinyl, når Byens Forlag holder ”Alt om vinyl-dag.” Og at det lige er plader, det handler om, og ikke bøger, er helt bevidst.

“Vi bor i samme lokale, hvor legendariske Gettermann solgte plader før i tiden, og det er der mange vejlensere, der kan huske. Så det skal markeres,” siger Thomas Aagaard Skovmand fra Byens Forlag, der i år også har udgivet bogen ”Alt om vinyl” - en bog der er gået hen og blevet en bestseller.

Tjek lige gemmerne

Har du sælger LP'er eller bare har en samling LP’er derhjemme, som du gerne vil af med, så kan du blive en del af programmet. Man kan nemlig nu booke en af de stande, der stilles op i Passagen, hvor Byens Forlag driver bogcafé.

Hvis du ønsker at leje en stand, så er bordene i størrelsen 180x80 cm - og det koster 180 kroner plus moms at leje et. Booking kan ske via mail til info@byensforlag.dk.

Det kan i øvrigt godt betale sig lige at gennemgå de gamle LP’er man har liggende derhjemme. Man kan nemlig være heldig, at de er steget voldsom i værdi. Ifølge Den Blå Avis bliver førsteudgaver af Gasolins første single i dag handlet i omegnen af 7.000 kroner. Det er ganske godt for en plade, der i tidernes morgen blev solgt for 12 kroner.

Også Gasolins engelske udgave af ”Stakkels Jim” med titlen ”TheLastJim” er sjælden og kan være op imod 2.500 kroner værd. Desuden udgav The Beatles i 1965 opsamlingspladen ”Hottest Hits” som blev solgt i Danmark med et helt særligt cover, hvor Beatles står i eskimotøj. I perfekt stand kan den plade være over 5.000 kroner værd.

Spøjse historier fra vinylpladens verden

På selve dagen finder der dog andet end blot køb og salg af gamle plader sted. Det bliver også en dag, hvor Byens Forlag disker op med en kulturel oplevelse, og hvor du kan høre sære, spøjse og fantastiske historier fra vinylpladens verden.

Inde hos Byens Forlag inviteres der nemlig indenfor til spændende foredrag, der dykker ned i vinylpladens forunderlige verden samt den danske musikbranche.  Her kan man møde Søren Genefke, der er forfatteren bag Alt om vinyl. Gaffa-journalisterne Espen Strunk og Ole Rosenstand Svidt dukker også op. De står bag henholdsvis en bog om Nick Cave og en satirisk krimi om den danske musikbranche.