Vores Vejle: Yndlingssteder: Skyttehushaven, Vejle Stadion og Føtex

Billede

Der findes mange skønne steder i Vejle. Få byer i Danmark er beriget med så smuk en natur, som os: Fjorden, ådalene og skovene. Få byer i Danmark har en så velfungerende midtby som Vejle. Men hvad sætter vi egentlig mest pris på?

De forrige ni søndage har vi bragt et stort interview med nogle af byens spændende indbyggere under overskriften Mit Vejle. I dag bringer vi i stedet en særudgave, som vi har valgt at kalde for Vores Vejle.

Vi er gået på jagt efter yndlingssteder, og har været rundt i byen for at høre folk om deres favoritsteder her i byen. Faktisk har vi allerede været lidt i gang. I vores søndagsinterviews har vi spurgt folk om deres yndlingssteder. Buddene har været ganske forskellige. Det afspejler ganske godt, hvor meget Vejle har at byde på.

Søndermarksskoven, Havnen og genbrugsbutikkerne

Wenche Thinnesen Vogtmann nævnte Søndermarksskoven som sit yndlingssted, og forklarede at: ”når jeg træder ind i den omsiggribende skønhed, den udgør uanset årstid, altid bliver grebet af en indre og magisk ro.” At Søndermarksskoven er skøn, er både Martin Sikær og Michael Panayotis enig i.

Henrik Elkjær og Preben Steen Nielsen værdsætter begge havnen meget, som de begge har et nostalgisk forhold til, da de begge har boet der som børn. Youssef Agerbo Halabi sætter også stor pris på havnen, Gammelhavn især, men nævner også både Uhrhøj og Kongens Kær.

Youssef Agerbo Halabi er ikke den eneste, som har haft svært ved blot at nævne ét sted. Kim Elgaard nøjedes dog med at nævne Marias Plads, hvor han ofte har spillet basket om sommeren. Og så er der Junette Bay som værdsætter genbrugsbutikkerne på Flegmade allerhøjest.

En enkelt kunne slet ikke bestemme sig. Vejles tidligere stadsarkitekt, Henrik Stjernholm, sætter så meget pris på hele midtbyen, at han valgte at pege på midtbyen i sin helhed som sit yndlingssted.

Skyttehushaven, Vejle Stadion og Føtex

Forleden formiddag gik vi os en tur i Vejles gader for, at få flere bud på vores yndlingssteder. Her nedenfor kan du læse fem ganske forskellige bud på yndlingssteder i Vejle.

Josephine Louise Møller har klart et yndlingssted. Det er Mølhomsdammen, hvor hun kommer dagligt med sin hund. Mølhomsdammen er en bynær og hyggelig dam med ænder. Der er også en legeplads, men først og fremmest er der en dejlig fred og ro, hvilket er vigtig for Josephine Louise Møller. ”Det er efter min mening et flot og dejligt sted,” understreger Josephine Louise Møller.

 

Ib Sønderborg kan nemt svare på, hvor hans yndlingssted er: Det er Vejle Fjord. Gennem mange år har Ib Sønderborg haft egen båd, og han fastslår, at der er noget helt særligt ved være ude på fjorden. Han stammer oprindeligt fra Esbjerg, og har altid været tiltrukket af vand – uanset om det er Nordsøen eller Vejle Fjord. ”Både bølgegang og en spejlblank fjord er fin for mig. Vand har jo en beroligende virkning,” fremhæver Ib Sønderborg. Desværre har Ib Sønderborg af helbredsmæssige årsager måttet opgive at have egen båd. Han holder derfor nu meget af at kigge ud over vandet, hvilket han gerne gør fra Skyttehushaven, der nu er blevet hans yndlingssted.

 

Matthias Nielsen mener, at det med yndlingssted for hans vedkommende er relativt – alt efter hvilket behov man har og hvilket humør man er i. Nogle gange vil han gerne bruge lang tid på at gå op og ned ad gågaderne eller hænge ud i Bryggen. ”Det er dejligt bare at kigge på folk,” forklarer Matthias Nielsen. ”Jeg spiller også meget fodbold, så hvor der er græs og to mål, kan være det øjeblikkelige yndlingssted for mig”, siger Matthias Nielsen. ”Ellers er det jo også en klar favorit at være på Vejle Stadion, når VB spiller hjemme. Så er der virkelig god atmosfære,” siger Matthias Nielsen med overbevisning.

 

Nynne Sander synes umiddelbart, at det er svært at udpege et yndlingssted i Vejle. Hun er glad for at komme på Onkel A. Efter lidt samtale om emnet nævner Nynne Sander Mariaparken som sit yndlingssted udendørs. Hun fremhæver både beplantningen og aktiviteterne i Mariaparken, som er med til at skabe et godt miljø, der tiltaler hende. Nynne Sander fremhæver også Vejle Kunstmuseum, som et yndlingssted, hvor hun meget gerne bruger sin tid.

 

Alice Larsen, der er 80 år gammel, nævner uden tøven Caféen i Føtex i Windfeld Hansens Gade som sit yndlingssted i Vejle. Hun kommer ned i caféen hver dag for at få sin morgenkaffe. På helligdage er caféen lukket, og Alice Larsen finder et andet sted. ”Caféen er et dejligt sted, og jeg er kommet der gennem mange år. Når jeg kommer, siger de, ’hej Alice’, hvilket jeg godt kan lide,” fortæller Alice Larsen. Hun understreger, at medarbejderne i cafeen er meget flinke og hjælpsomme, hvilket betyder meget for Alice Larsen.

I galleriet foroven kan du bladre igennem billeder af nogle af de steder, som er nævnt her i artiklen.

På vores Facebook-side må du meget gerne byde ind med dit eget yndlingssted. For heldigvis er der mange forskellige steder i Vejle, som man kan skatte højt - og vi er ganske overbeviste om, at kun en brøkdel er blevet nævnt her.