Jean fra Zulu HK: Jeg går med en skuespillerdrøm i maven

Du har meget vel set ham på Facebook – Jean Loup Claude Magné, der er ”kommet til” at bage en kage, selvom han egentligt er ved at træne op til at blive en dygtig håndboldspiller. Klippet er fra TV2 ZULU-programmet Zulu HK, hvor en flok utrænede mænd, der på ingen måde går op i håndbold, skal trænes op til at spille en kamp med de hårde jernladies.

Jean fra Vejle er den seneste tid gået viralt med et klip, der i skrivende stund har 449.000 visninger. I klippet, som kan ses herunder, ser man Jean der fortæller om alle de ting han egentlig skal spise for at være sund - men Jean er ”kommet til” at bage en kage.

Vejle24 har taget en snak med Jean om det er gå viralt på Facebook, og hvorfor han har valgt at være med i Zulu HK.

Jean Loup Claude Magné er født og opvokset i Munkebo på Fyn, men en sød pige fra Vejle trak ham hertil, så det seneste halvandet år har han boet her. Jean har fået et rigtig godt forhold til byen og er helt vild med de grønne områder, og alt det kulturelle man kan opleve her.

Jean er ret stor fan af Baresso og Vejle by i det hele taget. Han synes byen har rigtig meget at byde på. Så Vejle er drømmebyen for Jean, og der hvor han er fast besluttet på at bo.

Drømmer om en skuespillerkarriere

Jean søgte selv ind til Zulu HK, fordi han fandt ud af, at de søgte deltagere til et nyt program. Han så et opslag ved castingbureauet Statisten, hvor han er medlem. Det er han, fordi han går rundt med en skuespillerdrøm i maven. Derudover syntes han, at det kunne være spændende med en ny udfordring og en oplevelse. Jean fortæller:

”Jeg går rundt med en lille drøm i maven om at blive skuespiller, og jeg så en udfordring i, at det var et program, der koncentrerede sig om idræt. Jeg har aldrig været medlem af en idrætsforening eller nogen holdsport før, så jeg tænkte, at det lige var to ting jeg kunne blive bedre til.”

Jean gør en del for at forfølge drømmen om at blive skuespiller. Han spiller ungdomsteater, har deltaget i Dagens Mand, og været statist som jætte i filmen Valhalla.

”Jeg søger alt hvad jeg kan. Det foregår nærmest lige som jobsøgning – nogen laver et opslag om at de søger statister og baggrundsskuespillere, og så kommer jeg med der. Jeg er autodidakt, men det er min drøm at bryde igennem,” forklarer Jean.

Masser af positiv opmærksomhed

Jean har fået meget opmærksomhed siden han gik viralt. Han kan godt mærke, at de sociale medier styrer meget.

For eksempel oplever han nede i træningscentret, at der ofte er nogen der spørger, om han ikke er ham fra Zulu.

Så længe folk har noget godt at sige, nyder Jean dog opmærksomheden i fulde drag.

Mange tusinde mennesker har kommenteret på kageklippet på Facebook for eksempel. Og Jean læser med og svarer også gerne på nogle af kommentarerne. Folks generelle kommentarer er, at de let kan relatere til det Jean siger i klippet.

”Det er skide sjovt at se, at folk kan relatere sådan – de skriver: ”Åhh det er så meget mig”. Og at det så er om mig – det synes jeg er lidt sjovt. Så det kan jeg godt lide.”

Følger håndboldherrerne

Jean sætter stor pris på Zulu HK, og nød optagelserne til programmet. Det som Jean især godt kunne lide, var at alle deltagerne havde samme mål, og var i samme båd, så de kunne støtte op om hinanden.

Da vi spørger Jean om hans udvikling i håndbold bryder han ud i grin:

”Niveauet er gået fra meget dårligt til bare dårligt.”

Så Jean bliver næppe den nye håndboldstjerne, og han har heller ingen intentioner om at starte i en ny klub.

Landsholdet har dog fået en ny håndboldfan. Efter at Jean har deltaget i ZULU HK, har han fået forståelse for sporten og reglerne, og han følger derfor også med under VM i herrehåndbold, som netop nu afholdes i Danmark.

”Jeg har fået set det. Det er jo fuldstændigt vildt at se. Det fede er, at jeg kan se nu, hvad det egentligt er de laver, og forstår hvad det er de siger. Man ser det med helt andre øjne nu.”

Du kan følge Jean og de andre ”håndbolddrenge” på TV2 ZULU eller TV2 Play.