Vejle Musikteater skyder stor foredragssæson i gang med adeligt besøg

Som noget nyt kan man i Vejle Musikteater i 2019 komme til foredrag med spændende personligheder. Der er alt fra grevinder og Youtube-stjerner til Pullitzer-vindere og psykologi-professorer på plakaten.

Den nye foredragsrække starter allerede i næste uge, når grevinde Alexandra holder foredrag i musikteatrets store sal. Resten af året byder på andre interessante foredrag for de flestes smag.

Her finder du oversigten over nogle af de spændende foredrag, som musikteatret indbyder til:

Grevinde Alexandra - min lykkelige rejse

Den 16. januar klokken 19.00

Denne aften kan du komme lidt tættere på grevinde Alexandra. Den tidligere prinsesse vil med udgangspunkt i sin nye bog "Mit lykkelige land," fortælle om sit eget liv og sit syn på Danmark. Det er en personlig fortælling om, hvordan hun blev prinsesse og mor, og hvad det hele, og Danmark, har betydet for hendes eget liv - og hendes egen lykke.

Aftenen er delt op i to dele: En første del, hvor grevinde Alexandra vil have ordet i klassisk foredrags-forstand. Og en anden del som åben samtale- og spørgesession, hvor grevinde Alexandra efter bedste evne vil besvare en række spørgsmål fra publikum.

Ole Henriksen - det blir en god dag

Den 18. januar klokken 19.30

"Det blir en god dag" er et farverigt og eventyrligt koncertforedrag. Bryan Rice og Camille Jones vil stå for musikken med sange, der er baseret på Ole Henriksens liv.

I løbet af koncerten skal publikum på en musikalsk rejse rundt i verden, fra Nibe i Nordjylland over Jakarta i Indonesien, hvor Ole Henriksen lærte at lave cremer, og til slut Los Angeles i USA, hvor Ole Henriksen kickstartede sin karriere med cremer.

Søren Pind - anekdoter fra et langt liv i politik

Den 25. februar klokken 19.00

Kom til et helt nyt foredrag med en af Danmarks mest markante politiske personligheder. Glæd dig til underholdende og skarpe betragtninger fra et langt liv i politik, og et tankevækkende møde med de farverige personligheder og begivenheder, som har været en del af Søren Pinds karriere. Søren Pind leverer et kontant syn på venner og fjender i dansk politik - men samtidig også en kærlighedserklæring til folkestyret.

Umahro Cadogan - kan man spise sig rask?

Den 26. februar klokken 19.00

Umahro Cadogan er bestsellerforfatter - med samlet set over 500.000 solgte bøger - og vært på seer-hittet "Kan man spise sig rask," der var det mest sete program på TV2 i starten af sidste år.

I forlængelse af sæson 2 af "Kan man spise sig rask" kommer Umahro Cadogan til Vejle Musikteater, hvor han taler om hvad du skal spise, hvordan du skal motionere og bevæge dig og leve, for at være sund. Ikke sund på den kedelige måde med afsavn, men sund på den måde, hvor du kan mærke det lige her og nu i form af mere energi og glæde.

Hella Joof - et sprudlende foredrag om lykke

Den 14. marts klokken 19.00

I mange år havde Hella Joof regler for næsten alt. Særligt for hvilken mand, hun skulle have. Men i et liv fyldt med regler, er der sjældent plads til de ting, der kommer fra den blinde vinkel. Og det er oftest dem, der gør dig lykkeligst, ifølge Hella Joofs erfaringer.

Rasmus Brohave – Internetstjerne

Den. 20 marts klokken 19.00

En af danmarks mest populære internetfænomener, deler ud af sit liv som YouTuber. Showet giver et indblik i Rasmus Brohaves egen rejse fra multiallergisk knægt fra Svendborg til ombejlet internet-stjerne med fans i hele landet. Han vil fortælle om de sjoveste oplevelser, samt vise ting fra sin fortid, som man ikke kan finde på internettet længere. Det bliver også lovet, at han vil dele ud af hemmelighederne bag en succesfuld karriere som influencer.

Svend Brinkmann – gå glip & ståsteder

Den 25. marts – klokken 19.00

Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger.

Du har nu mulighed for at opleve Svend Brinkmann live til et tankevækkende, aktuelt og underholdende foredrag.

En aften med Bob Woodward

Den 8. juni – klokken 20.00

Den amerikanske undersøgende journalist og forfatter Bob Woodward, der er kendt for afsløringen af Watergate-skandalen, kommer til Vejle Musikteater og giver foredrag. Woodward har arbejdet for The Washington Post siden 1971 og er forfatteren bag 19 bestseller-bøger (deriblandt bøger om de sidste ni præsidenter fra Nixon til Trump).

I kølvandet på udgivelsen af sin seneste bog, Fear: Trump in the White House, besøger han Danmark og giver et indblik i Trump som præsident. En aften med Bob Woodward er en aften i selskab med en ikonisk journalist, der har vundet stort set alle priser indenfor journalistik, inklusive to Pullitzerpriser.

Mikkel Beha

Den 25. november klokken 19.00

Mikkel Beha har med sine foredrag og TV-serier vakt rejseglæde og eventyrlyst hos tusindvis af danskere. I efteråret 2019 kan du helt opleve Mikkel Beha med et helt nyt foredrag om familiens nye køligere eventyr mod nord.