Tidligere fodboldspiller starter ny esportsklub: ”Det er her du skal gå, hvis du vil noget med esport”

Foto: Vejle E-sportsklub

Esport skyder frem som aldrig før og ifølge Kim Elgaard, som er ved at starte Vejles nye Esports hold, bliver esport den størst sportsgren i verden inden længe. Vi har talt med ham om den nye klub, og hvordan den adskiller sig fra de andre.  

Flere og flere esportsklubber bliver oprettet i kølvandet på den stigende interesse for esport. Kim Elgaards nye esportsklub – Vejle E-sportsklub – er noget for sig selv. Han har nemlig taget de professionelle briller på, og hyret en tidligere verdensmester som træner.

Ambitiøs klub

Sammen med to kammerater er den tidligere fodboldspiller, Kim Elgaard, gået i gang med at lave en ny esportsklub, som har til formål at få unge mennesker til at starte og spille professionelt med tiden.

”Esport er meget stigende og der kommer mere og mere fokus på det, og der er flere der spiller og vi vil gerne udnytte det lidt, og så samtidig se, om man kan hjælpe forældre og børn til at få noget ud af det. Både i forhold til at få styr på, hvor meget der egentlig spilles. Og også hvis man har ambitioner om mere end bare at spille, så kan man komme ned til os,” fortæller Kim.

Kim regner med, at det nye esportshold starter op 1. november. Lige nu er de ved at få deres hjemmeside og Facebookside op og køre, og i næste uge skal de ud på forskellige skoler og reklamere lidt for det og dele flyers ud.

Tre forskellige spil

Planen er, at klubben skal tilbyde tre forskellige spil, som bliver Counter-Strike, Fortnite og Dota 2. I weekenderne skal klubben køre som netcafé, hvor det ikke er en nødvendighed, at man er medlem af klubben. Her kan man bare møde op.

”På den lange bane er planen, at vi kommer ind og træner på et hold. Ligesom man gør i en anden sportsklub, så er planen, at de skal spille nogle turneringer, og se om vi kan komme uden for Danmark,” fortæller Kim.

Foto: Vejle E-sportsklub

Verdensmester skal stå for træningen

Kim står kun bag projektet, og ser ikke sig selv som en kommende træner på esportsholdet:

”Jeg er ikke god nok til at være træner. Den ene af dem der er med er Jeppe Jensen, som er tidligere professionel gamer og tidligere verdensmester i spillet Heroes of Newerth. Han er en meget stor berømthed – mest i Asien godt nok. Men han har levet af at spille computerspil i 10 år før det begyndte at eskalere og blive stort. Jeppe og jeg har været kammerater i mange år.  Og da han spillede også. Så det er sådan, at han er kommet med,” fortæller Kim.

Tidligere fodboldspiller

Kim er tidligere fodboldspiller, så interessen til esport kan måske virke fjern.

”Man kan sige, at min interesse for esport er opstået løbende. Jeg har egentligt bare hygget mig med at spille med kammeraterne, og syntes at det var skide sjovt. Jeg er ikke særlig god til at spille, og jeg ved ikke ret meget om gaming, men jeg kan se, at interessen for det er voksende, og jeg tror på, at esport bliver den største sportsgren i verden inden ret lang tid, og den bølge kunne jeg tænke mig, at skubbe i den retning. Derudover har jeg en stor interesse i det og synes, at det er spændende at sidde og kigge på det,” fortæller Kim og uddyber:

”Jeg synes, at når man har et hold som Astralis, som er verdens bedste, så er det fascinerede, at det hele tiden kan udvikles. Der er så meget skills over det. Man skal individuelt være god, men man skal også kunne samarbejde. Det er så afgørende. Det synes jeg er ret vild disciplin,” udtaler Kim.

Drømmen er Astralis

”Den ultimative drøm er, at vi får så mange medlemmer ind, at vi kan få lavet nogle hold, og at vi kan få de her hold ud og spille nogle turneringer – både i indland og udland. Og på den lange bane håber vi på, at kan opnå noget ligesom Astralis – det ved jeg godt er toppen, men det ville være fantastisk,” siger Kim drømmende.

Lige nu er der rigtig mange der udbyder esport på forskellig former for niveau. Men i det fleste klubber er det ifølge Kim på hyggeniveau, hvor man har naboens far til at træne i foreningen.

”Vi vil rigtig gerne differentiere os lidt ved at gøre det mere professionelt. Vi får professionelle trænerne ind. Vi har gode lokaler, de nyeste computere og det nyeste udstyr. Hvis man vil noget med esporten, så er det her uden tvivl det rigtige sted,” siger Kim og uddyber:

”Så kan man sige, at vil man bare gerne hygge sig lidt, så er der også plads til det, men så kan man også bruge de andre steder. Jeg vil ikke sige noget ondt om det andre steder, men hvis man vil det, så er det 100 % nede hos os, der er det rigtige sted.”

Mulighed for kendis-match

Det er et meget specielt åbningsarrangement, som skal være med til at starte klubben op, og det mener Kim også kan være med til at trække nye medlemmer til. Til åbningen kan man nemlig møde et femmands kendishold af youtubere og sangere, som de nye medlemmer kan blive udtrukket til at spille i mod.

Man kan blandt andet møde youtuber Brian Mengel Brizze og Jonas Droger, hvis man er den heldige der bliver udtrukket.

Målgruppen er de yngre og der er fra 2.-9. klasse, skulle der være ældre børn der gerne vil være med, så kan de også arrangereset men udgangspunktet er 2.-9. klasse.

”Det er vores målgruppe og vi skal både ramme drenge og piger. Vi har allerede fået de første tilmeldinger fra både drenge og piger. Det kommer til at ligge i centrum af Vejle,” slutter Kim af.