Star Wars-udstilling kommer til Vejle

Benny Bay med sin samling og 'Rey' fra Star Wars.

I weekenden fredag den 18.-20. januar rammer Star Wars-feberen burgerrestauranten Highway 51 Diner i Vejle, når Benny Ray, manden bag Danmarks største science fiction messe (Sci-Fi-Con) i Randers, udstiller sin samling af vintage Star Wars figurer fra 1977-1985.

Da den første Star Wars-film udkom i 1977, havde de færreste formentlig forudset, hvor populær historien og universet blev i fremtiden.

Siden den første film er yderligere otte udkommet, og foruden filmene er der opbygget en decideret franchise om fortællingen med flere computerspil, bøger, figurer og meget andet. Hvor mange fans Star Wars har verden over, findes der ingen præcise tal om, men det er næppe forkert at gisne om, at Star Wars har flere fans end nogle andre film i historien.

En af disse fans er Benny Bay, som siden sin barndom har samlet på figurer baseret på de originale film. I dag består hans samling af over 100 figurer, og for få år siden gjorde han den komplet. Den komplette samling kan opleves på Highway 51 næste weekend. Der vil også være en lang række af de ikoniske rumskibe fra filmen med på udstillingen, samt uåbnede figurer i original emballage.

Et udsnit af Benny Bays figurer, som kan opleves i Vejle.

Der kommer også enkelte moderne figurer med på udstillingen, så man kan se hvordan legetøjet har udviklet sig igennem årene, samt nogle extra overraskelser.

Udstillingen kan opleves hver dag fra den 18. til 20. januar kl. 12.00-21.00 fredag og 10.00-21.00 lørdag og søndag, og der er gratis entré. Der vil også være mulighed for at købe souvenirs og Star Wars-merchandise med hjem.