Sportsgalla 2019 – Se alle aftenens vindere her

Vejle Sportsgalla 2019

I går aftes var der Sportsgalla i Vejle Musik Teater. Vejle24 var til stede for at hylde vinderne.

Der blev i går uddelt priser til årets ildsjæle og sportsudøvere i Vejle og omregn. Det var et kæmpe show, hvor både den tidligere fodboldspiller Thomas Gravesen kiggede forbi, men også hvor de forskellige dygtige sportsudøvere fik talerum og blev hyldet for deres indsats.

50 vindere på scenen

Den første pris der blev uddelt var idrætsprisen, hvor der var hele 50 vindere fra forskellige sportsgrene og klubber, der fik priser for deres store indsats og engagement. Det var borgmester, Jens Ejner Christensen, der uddelte priserne.

 Herefter kom vi til de enkelte priser, hvor der i hver kategori var nominerede som folk de sidste uger har kunnet stemme på.

Folkeoplysningsudvalgets foreningslederpris 

Første pris der skulle uddeles var Folkeoplysningsudvalgets foreningslederpris, hvor de nominerede var: Anna Sofie Solgaard Nielsen fra FDF Gadbjerg, Aldin Lemes fra Den samlede Kulturforening og Rikke Hansen fra Tegnbølgen.

Prisen gik til Rikke Hansen fra Tegnbølgen, som måtte have sin tolk med på scenen, da Rikke er døv. Så første takketale blev holdt på tegnesprog. Rikke fortalte blandt andet om arbejdet med døve:

”Det der er vigtigt for mig, det er at vi alle er damme sted. Vi er en lille minoritetsgruppe, og vi er spredt i hele Danmark, og der er mange i Vejle by. Så vi har brug for et sted hvor vi kan blive samlet,” fortæller Rikke gennem sin tegnsprogstolk.

Du kan se hele vinderscenen med Rikke herunder:

Folkeoplysningsudvalgets foreningslederpris

Folkeoplysningsudvalgets ungelederpris

Næste pris der skulle uddeles var Folkeoplysningsudvalgets ungelederpris, hvor de nominerede var: Kirstine Tvilling fra DDS-Brejning Søspejdere, Mads Laugesen, Daniel Greve og Mille Laugesen fra Ødsted/Jerlev Spejderne og Alexander Nymark fra KFUM Bredballe gruppe.

Her blev vinderen Kirstine Tvilling. Du kan se Kirstine vinde i videoen herunder:

Folkeoplysningsudvalgets ungelederpris

Vejle Idrætsråds "Du gør en forskel" – lederpris

Det er meget vigtigt at gøre en forskel, hvis man er ildsjæl. Derfor blev næste pris også fremhævet som en virkelig vigtig pris. Prisen havde titlen: Vejle Idrætsråds "Du gør en forskel" – lederpris. Her var de nominerede: Karl Kristian Terkelsen fra OK Gorm (Jelling FS orientering), Lars Ahle fra Gauerslund IF Fodbold og Lars Hededal fra Vejle Svømmeklub.

Det var tydligt at vi fik en ægte ildsjæl, som var kendt i byen på scenen her. Karl bruger alt sin fritid i klubben. Karl var meget interesseret i at fortælle at der næste år er VM i orienteringsløb i Vejle. Se hele vinderscenen med Karl her:

Vejle Idrætsråds

Vejle Idrætsråd Ungelederpris

De unge skulle igen på scenen til næste pris, Vejle Idrætsråd Ungelederpris. De nominerede var Sicilie Nissan fra FC GOG (Givskud og Gadbjerg), Niklas Vilstrup Sandalgaard fra Give IF og Søren Menlov-Pihl, Aksel Thygesen og Daniel Jones, Jelling fS Ragnarok Skater.

Prisen gik til Sicilie Nissan. Du kan se Sicilie modtage prisen her:

Vejle Idrætsråds Ungelederpris

Parasportsrådets foreningspris

Ved de næste priser kom vi nærmere parasporten, og Vejle blev under showet fremhævet som den by der arbejdede mest professionelt med parasport. Den første af de to parasportpriser var Parasportsrådets foreningspris. De tre nominerede var: Gårslev Gymnastikforening, El hockey & Fitness for alle, Vejle Judoklub, Matsumaecup (sideevent for blinde) og Lykkeliga Vejle, Søndermarkens Håndbold.

Vinderen, Gårslev Gymnastikforening, El hockey & Fitness for alle, blev udråbt under stor jubel. I videoen herunder fortæller de om initiativet om Elhockey og fitness for alle.

Parasportsrådets foreningspris

Parasportsrådets individuelle pris

Den anden parasportpris der skulle uddeles var Parasportsrådets individuelle pris, hvor de nominerede var Jan Ø. Petersen fra HIVO Sommeraktiviteter, Bente Wiggers fra Egtved Rideklub og Richard & Vibeke Andersen, Superleder projektet Kellers Park. Vinderen blev her Bente Wiggers fra Egtved Rideklub, som stolt gik på scenen og modtog sin pris. Se Bente modtage sin pris og fortælle om sin passion lige her.

Parasportsrådets individuelle pris

Årets Stjerne

Næste pris på programmet var prisen til årets stjerne. De tre nominerede var: Andreas H. Hansen fra Vejle Svømmeklub,"Lady Danger" fra DK Dans, og Henriette Damgaard Larsen fra Gadbjerg Skytteforening. Vinderen blev Andreas H. Hansen som dog ikke selv kunne være til stede, fordi han var til svømmestævne. Derfor havde han modtaget prisen på forhånd. I videoen kan I se ham modtage prisen.

Årets Stjerne

EliteVejles Talentudviklingspris

Der er virkelig mange talenter i Vejle, men dem der er blevet fremhævet om nomineret i næste kategori, EliteVejles Talentudviklingspris, er nogen af dem, som har gjort sig ekstra bemærkede. De nominerede var her Fredrik Sjøgren fra Brejning Båd Klub, Nikolaj Primdal fra Campus Vejle og Simon Færgemann Jensen fra Vejle Håndboldklub. Vinderen blev Nikolaj Primdal fra Campus Vejle. Prisen modtager han i videoen herunder:

EliteVejles Talentudviklingspris

Vejle Kommunes "Årets Sportsnavn"

En anden meget prestigefyldt pris var prisen til årets sportsnavn. Her bliver de unge talenter virkelig hyldet, og det var et skarpt felt. De nominerede var her Wahid Faghir fra Vejle Boldklub, Stine Holtze Nielsen fra Vejle Skytteforening og Sofie Theophil Petersen fra Vejle Svømmeklub.

Endnu engang kunne vinderen ikke selv tage i mod prisen, hvilket vidner om at det er travle unge talenter vi har med at gøre. Vinderen Stine Holtze Nielsen havde i stedet sendt sin kæreste på scenen for at modtage prisen. Det kan I se herunder.

Årets Sportsnavn

Der var dog også plads til en video, hvor Stine takker for prisen.

Årets Sportsnavn takketale

Mayors Choice

Borgmesteren havde en fremtrædende rolle i showet og da blev også plads til, at han kunne uddele sin helt egen specielle pris, som gik til de to cykelentusiaster, Alex Pedersen og Joachim Andersen, der sammen fik Tour de France til Vejle.

”Det er to mænd der har ydet en helt usædvanlig indsats – man kan godt sige, at indsatsen er helt uden for kategori. Det er to mænd der har gået efter deres drøm, og har kæmpet for det,” udtalte Jens Ejner Christensen i sin tale. Se hele talen og overrækkelsen af prisen her:

Mayors Choice

Der var også plads til andre indslag i showet. Blandt andet kiggede tidligere fodboldspiller Thomas Graversen forbi til en snak om sin tid i Vejle Boldklub og han havde også en sjov historie med om Peter Kjærs målmandshandsker. Du kan se hele snakken med Thomas Gravesen i videoen herunder:

Thomas Gravesen til Sportsgalla 2019

Du kan læse mere om Sportsgalla 2019 her.