Landsmesterskaberne i esport afvikles i Vejle - DGI mangler lokale frivillige i kommende weekend

Foto: Bo Nymann / DGI

I weekenden - 26. og 27. april - afholder DGI årets Landsmesterskaber i esport i Vejle. Her vil vordende sportsstjerner såvel som allerede etablerede stjerneskud konkurrere på hurtige reflekser og præcise skud.

Det er DGI, som står bag det store stævne, og udover at arrangørerne glæder sig til weekenden, så mangler de også lokale frivillige, som kan hjælpe med at samle computere og stille borde på plads inden esports-entusiasterne indtager DGI Huset i Vejle. Det fortæller arrangør Mikkel Kyed, som er idrætskonsulent ved DGI Esport.

“Vi mangler flere til opstilling fra klokken 14, der kan hjælpe med at samle borde og gøre klar. Vi sætter folk i gang, så vi mangler egentligt bare nogen, som kan komme og tage fat. Vi har en tekniker, der sikrer sig at tingene fungere, men mangler dem, som kan sætte stikkene i rigtige huller og køre møbler fra den ene hal til den anden,” siger Mikkel Kyed, der også fortæller at til gengæld for arbejdet om dagen, så kvitterer DGI med forplejning om aftenen.

Det kræver nemlig en hel del, når man skal betjene op mod 200 deltagere i Breddeturnerningen, ligesom de 400-500 andre deltagere som vil forsøge at gøre sig gældende i Ligamesterskaberne, der også afvikles i den kommende weekend.

Derfor håber idrætskonsulenten, at nogen af de lokale vil hjælpe til og være med i det crew, som skal sørge for at alt det praktiske spiller til Landsmesterskabet. Crewet hjælper også med teknisk support, de afvikler turneringer og tager hånd om de tonsvis af andre praktiske opgaver, der naturligt nok skal løses i forbindelse med et arrangement af den kaliber.

Forældre er ikke forment adgang

De mange deltagere skal primært dyste i spillene Counter-Strike, League of Legends og Fortnite, men der bliver også mulighed for at sparke til en bold i den nyeste udgave af FIFA eller brænde asfalt af i en racing simulator. Dem, der trænger til en pause fra skærmen, får også nok at tage sig til. De kan fx skyde med airsoftvåben eller tage en tur på nerfgun-banen, så de får pulsen op og motioneret deres aftrækkerfinger.

Hvis nogle af deltagerne eller de besøgende har hevet deres forældre med til Landsmesterskaber, så er der også tilrettelagt aktiviteter for den ældre generation. DGI har lavet en forældrelounge, hvor bl.a. en række oplægsholdere skal gøre forældrene klogere på, hvorfor computerspil fylder så meget i deres børns hverdag.

Christian Cramer Nielsen fra DGI Esport vil give en intro om børn og unge i esport, derefter vil sportscollege-leder Nikolaj Primdal fra Campus Vejle fortælle om esport på skoleskemaet samt talentudvikling og slutteligt vil Henry Egelund, som er idrætskonsulent i DGI Sydøstjylland, give sit bud på, hvordan esport passer ind i det traditionelle danske foreningsliv.  

Håber på mange gæster

“Jeg regner med, at vi får besøg af en hel masse lokale folk. Vi har skrevet pressemeddelser og tagget løs på sociale med. Så jeg har en god fornemmelse af, at vi er nået ret langt ud i Vejle, og får en del gæster i løbet af weekenden. Som arrangør glæder mig til at give folk en oplevelse og se dem blive glade. Især hvis de kan få en åbenbaring om ting de ikke anede før, det kan fx være i vores forældre-oplæg,” afslutter Mikkel Kyed.

Inden weekenden er ovre, skal der kåres landsmestre i de fire puljer (diamond, gold, silver og bronze) i Breddeturningeren. Første-, anden- og tredjepladsen i hver pulje får præmier med hjem.