Skyd julestemningen i gang med Pyrus

Pressefoto: TV2

Den første december nærmer sig med hastige skridt, og nu er der mulighed for at komme i julestemning med ingen ringere end Pyrus. Den TV-kendte nisse kigger nemlig forbi Børkop, hvor han giver den fuld gas med de kendte sange fra julekalenderne.

”Jeg vil ha’ gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den,” sådan lyder starten af omkvædet i den populære julesang Cool Jul fra julenissen Pyrus.

Normalt finder man nissen Pyrus dybt inde i Danmarks Rigsarkiv, hvor han holder til med Gyldengrød og Kandis. Den 1. december tager Pyrus dog et smut på langfart, når han tryller sig hele vejen til Børkop for at underholde børn og voksne med sit spektakulære juleshow.

Det er Børkop Handel & Erhverv, der har lokke Pyrus til byen. Om de har lovet ham en stor portion risengrød eller lækre godter, er ikke til at vide, men han tropper hvert fald op på P-pladsen ved Søndergade/Vestergade 7080 i Børkop klokken 11:30 til 12:30. Her vil han give den gas på luftguitar, mens han synger de velkendte sange, som både børn og vokse kan synge med på.

Pyrus optrådte i fire julekalendere på TV2 og en enkelt spillefilm. Den tredje julekalender, Alletiders Julemand, bliver vist på TV2 i år klokken 16:00 fra den 1. december til og med den 24. december.

Juleteater for børn 

Inden Pyrus går på scenen, har man mulighed for at opleve et juleteaterstykke for børn på Børkop Bibliotek. ”En rigtig nisse” hedder stykket fra Det Lille Verdens Teater, og det handler om Ida, der er flyttet for sig selv, og hun har ikke tid til julen.

Derfor vælger hun at springe julen over, men det finder hun ud af, at det ikke kan lade sig gøre. Hvert fald ikke, når man har en nisse boende på loftet. Nissen er rigtig glad for, at der igen er flyttet et menneske ind i huset, for det betyder, at den igen kan mæske sig i lækker julegrød.

Teaterstykket starter klokken 10:30 og slutter klokken 11:00. Det koster 25 kr. for børn, mens der er gratis entre for voksne. Både børn og voksne skal dog have billet, da der er et begrænset antal pladser.

Billetterne kan købes her.