Julemarkeder i Vejle i 2018

Sidste års julemarked på Tirsbæk Slot. Foto: VisitVejle

Hvis du slet ikke kan få nok af julehygge, så er der gode nyheder. Hele ni forskellige julemarkeder løber nemlig af stablen i november og december. Vi bringer dig overblikket her.

Få ting emmer så meget af jul, som et hyggeligt julemarked. Et af dem, hvor man både kan få stillet lækkersulten, få sig et godt glas gløgg og købe både pynt og pakker med hjem.

Heldigvis er der rig mulighed for at opleve julestemningen i Vejle i år. Hele ni forskellige julemarkeder løber nemlig af stablen. Her får du overblikket over dem alle.

24. november: Julemarked i Vestbyen i Vejle

Kirkecenteret i Vejle er fyldt med julestemning, når dette års julemarked åbner. Der vil være en stor tombola samt salg juledekorationer, kranse, glaskunst, julekort, julegodter med mere. Børnene har rig mulighed for at udfolde deres kreativitet i julegaveværkstedet og lave en julegave til én de holder af. I caféen sælges hjemmelavede lækkerier. Al overskud går ubeskåret til julehjælp til trængte familier i Vejle.

Tid og sted: klokken 10-14 i Kirkecenteret - Apostolsk Kirke, Vardevej 106, 7100 Vejle

24.-25. november: KFUM-spejdernes julemarked i Bredballe Missionshus

Det oser af julestemning, når KFUM-spejderne i Bredballe afholder deres årlige julemarked. I julebasaren kan der købes grønne adventskranse, dørkranse og gran samt bæredygtigt julepynt og håndarbejde. I Spejdernes tombola, kan der vindes flotte præmier. I juleværkstedet kan alle børn kreere en juledekoration. Prøv også sneboldkast med dine venner. Til de lækkersultne er der i julecaféen salg af æbleskiver, kage, kaffe, the og saft.

Tid og sted: klokken 10-15 i Bredballe Missionshus, Bredballe Byvej 59, 7120 Vejle Øst

25. november: Julemarked på Børkop Vandmølle

Børkop Vandmølles traditionsrige julemarked danner igen i år rammen om en hyggelig dag med mange stande og udstillere. Standene giver rig mulighed for at købe juleting og gaver ud over det sædvanlige, idet der er flere boder med håndlavede artikler. Tag børnene med, for både mølleren og nissefar skal vækkes, og nissepigerne sørger for, at der kan nydes varm gløgg til æbleskiverne. Museet "Farbror Svends Samling" er åbent og Mølleriet er i fuld gang i bedste "Morten Korch-stil".

Tid og sted: klokken 10-15.30 på Børkop Vandmølle, Vandmøllevej 4, 7080 Børkop. Fri entré

25. november: KFUM Spejdernes Julemarked i Højen Forsamlingshus

KFUM Spejderne inviterer til det årlige julemarked i Højen Forsamlingshus. Kom og oplev den hyggeligste julestemning og de smukke boder med unikke juledekorationer dagen lang, eller prøv lykken i spejdernes tombola, hvor du kan vinde flotte præmier. Du kan også nyde en dejlig frokost - eller lidt lækkert - i cafeen, hvor der blandt and sælges suppe, tarteletter, æbleskiver, gløgg og andet julegodt. Julemanden kigger naturligvis også forbi.

Tid og sted: klokken 10-16 i Højen forsamlingshus, Horstedvej 5, 7100 Vejle. Entré: kr. 20. Unge under 15 år gratis adgang

24.-25. november, 1.-2. december, 8.-9. december og 15.-16. december: Vejle Julemarked

Vejle Julemarked 2018 byder på ægte julestemning i gården på Dæmningen 42. Her vil du finde boder med æbleskiver, frisklavede klejner, varm chokolade, gløgg og andre julelækkerier. I julemandens værksted, der er at finde hos Street Food Vejle, kan børn og voksne være kreative og der er rig mulighed for at lave årets mandelgave. Familiens juletræ finder du også her. Og hvem ved, måske kigger julemanden forbi?
Fri entré

Tid og sted: klokken 11-16 i gården på Dæmningen 42, 7100 Vejle

30. november -1. december: Julemarked i Metodistkirken i Vejle

Den smukke Sct. Pauls Kirke i hjertet af Vejle byder med glæde velkommen til årets julemarked. Køb af de friskbagte, sprøde og fantastiske tynde brunkager, smag de lune vafler og frisklavede klejner og andre julelækkerier. Eller prøv lykken i tombolaen og fiskedammen. Slå jer ned i den smukt pyntede kirkesal med en kop varm kaffe og et stykke kage, eller nyd et måltid med nogle julelækkerierne i cafeteriet. Du kan også købe julens adventskranse, dekorationer, gravpynt og dørkranse, eller måske få ny inspiration. Gå på jagt i loppemarkedet og se alle julesyslerierne i salgsboderne, hvor der er rig mulighed for at finde en særlig gave, unikt julepynt og hjemmestrikkede strømper.

Tid og sted: fredag klokken 10-20 og lørdag klokken 10-14 i Metodistkirken, Sct. Pouls Kirke, Vissingsgade 15, 7100 Vejle. Fri entré.

1. december: Julemarked på Ellehøj og i Butiq Uniq i Vejle

Ellehøj og Butik Uniq inviterer til julemarked. Kig forbi og nyd stemningen i huset. Ellekanterne underholder kl. 11 og kl. 13. Der vil være salg af juledekorationer, pyntegrønt, julepynt og brugskunst. Skulle sulten melde sig kan der købes sandwich, gløgg, æbleskiver og risalamande.

Tid og sted: klokken 10-14 på Ellehøj, Ellehammersvej 8, 7100 Vejle. Fri Entré.

8. december: Julemarked på Bøgedal Bryghus

Bøgedal Bryghus inviterer traditionen tro på julestemning og forkælelse af smagsløgene med blandt andet juleøl og andre interessante øl, som kan bruges til gaver, til at drikke juleaften eller til julefrokosterne. Og selvfølgelig kommer Osteriet også på besøg.

Tid og sted: klokken 11-16 på Bøgedal Bryghus, Høllundvej 9, 7100 Vejle. Fri entré.

8.-9. og 15 - 16 december: Julemarked på Tirsbæk Slot

På det traditionsrige julemarked kan du blandt andet købe julepynt, glaskunst, smykker, pyntegrønt og strikvarer. For børnene er der trækketure på rolige islænderheste og for de store legebørn er der off-road ture i skoven med Land Rover Experience. Fæld årets juletræ eller udvælg et på gårdspladsen. I den gamle herskabsstald serveres gløgg, klejner, æbleskiver og saftevand. Tag med på en guidet rundvisning på slottet hver halve time fra kl. 11.30 til 16.00. Entré til slottet koster 75 kroner pr. person.

Tid og sted: klokken 11-17 på Tirsbæk Slot, Tirsbækvej 135, 7120 Vejle Øst. Fri entré.