Oplev Årets Pressefotos i Spinderihallerne fra næste uge

I næste uge rykker årets bedste pressefotos ind i Spinderihallerne. Tirsdag aften er der rundvisning og en konkurrence, hvor man kan deltage med sine egne fotografier.

Fra på mandag og godt og vel en måned frem, kan man se mere end 150 af årets bedste danske pressefotografier, hvis man besøger Spinderihallerne.

Indenfor Spinderihallernes åbningstider er man velkommen til at ankomme på egen hånd og se udstillingen, men tirsdag aften er der også mulighed for at få en rundvisning i udstillingen af fotograf Henrik Kastenskov, som selv af flere omgange har været en del af juryen til Årets Pressefoto.

Har du lavet årets bedste hjemmeskud?

Foruden rundvisningen er der tirsdag aften også en konkurrence, hvor man kan indsende sine egne private fotografier og deltage i konkurrencen om Årets Hjemmeskud. I den forbindelse vil Gunnar Byskov, som er leder af fotoafdelingen på Danmarks Medieskoler, holde et oplæg, hvor han vil komme ind på forskellene på det professionelle og det private fotografi.

”Det er ganske hyggeligt og uformelt, men samtidig tænker jeg, at vi kan lære noget af det. For hvad er det egentlig, at vi går rundt og tager billeder af?” siger Eva Sommer fra Spinderihallerne.

Måden man deltager i konkurrencen på, er ved at uploade et til tre af sine egne private fotos på Facebook her.

”Bagefter laver vi en afstemning, og hvis folk er med på det, så trykker vi de ti bedste hjemmefotografier og laver en lille særudstilling med dem,” fortæller Eva Sommer.

Tirsdagens arrangement finder sted fra 18 til 20.30, og man kan tilmelde sig her. Det er ganske gratis, og så er der endda mad med i den ikke-eksisterende pris. Hvis man ikke dukker op er der dog et gebyr på 100 kroner.

Både rundvisningen og oplægget til konkurrencen foregår på engelsk. Det drejer sig om at en stor del af det internationale community i Vejle benytter Spinderihallerne meget, forklarer Eva Sommer.

Endnu en rundvisning den 25.

Hvis ikke man er så stærk på engelsk, eller bare foretrækker en rundvisning på modersmålet, er der endnu en rundvisning, denne gang på dansk, den 25. september klokken 17.

Ellers er man som sagt også velkommen til at besøge udstillingen på egen hånd.

Årets pressefotos er udstillet i Spinderihallerne fra på mandag, den 10. september til den 14. oktober.