Nyt digitalt fitnesscenter skal gøre det sjovere at træne

Alt er snart digitalt og fitness skal ikke være undtagelse. Vejle24 har været forbi iGym og prøvet deres koncept, hvor du spiller dig igennem træningen.

I en digitaliseret verden er der selvfølgelig også plads til et fitnesscenter, der bryder med mønstrene for traditionel træning. I det nye iGym får du dit eget armbånd, så du kan følge dit helt eget program og dyste med andre i centeret.

Personlig digital træning

Jeg møder Centerleder Lars G. Christensen i iGyms fitnesscenter i Vejle, hvor hans skal vise mig det smarte i, at gøre et fitnesscenter digitalt. Jeg får udleveret et armbånd, som er personligt. Hver gang jeg vil bruge en ny maskine, skal jeg scanne mit armbånd, og så indstiller maskinen sig efter min højde, mit personlige program og hvad jeg skal lave på den.

Den første maskine, jeg skal prøve, skal træne min ryg, og for at jeg kan lave øvelser rigtigt, skal jeg holde øje med skærmen, mens jeg laver hver øvelse. Jeg skal løfte stangen, mens jeg på skærmen skal følge en linje og fange små bolde. Det kan måske lyde forvirrende. I videoerne herunder kan du se, hvordan det fungerer:

Lars viser her, hvordan man bruger skærmen gennem sin træning, så man både får lavet øvelserne korrekt, men også får et sjovt spil.

Lars viser her, hvordan man bruger skærmen gennem sin træning, så man både får lavet øvelserne korrekt, men også får et sjovt spil.

Skånende for kroppen

Noget af det, som mange finder svært ved maskinerne i fitnesscenteret, er at bruge dem rigtigt, og som Lars også fortæller, kan maskinerne i de traditionelle fitnesscentre af og til gøre mere skade end gavn. På de nye maskiner, kan man faktisk ikke træne forkert, fordi de indstilles efter ens krop, når man scanner sit armbånd.

”Man ser tit, at folk overbelaster deres knæ eller bruger maskiner helt forkert, men vores maskiner indstiller sig efter brugeren, og på skærmen kan du se, om du bruger den rigtigt,” fortæller Lars.

I videoen herunder viser Kristian Kron der er personlig træner og sportsskadeterapeut, hvordan man bruger de forskellige programmer.

Kristian Kron bliver her udfordret i at bruge træningsmaskinen korrekt. Det kan være svært at udføre øvelserne så man fanger boldnene, og samtidig giver det sved på panden. 

Kristian Kron bliver her udfordret i at bruge træningsmaskinen korrekt. Det kan være svært at udføre øvelserne så man fanger boldene, og samtidig giver det sved på panden. 

Spil dig igennem træningen

Det nye koncept er smart på flere måder. Ikke nok med at du automatisk kommer til at bruge maskinerne på den rigtige måde, så har træningsformen også en underholdende effekt, som får konkurrence-genet i spil. Ved alle træningsmaskinerne skal man enten fange bolde, eller lignede ting på en skærm, mens man træner.

Samtidig er der en intern konkurrence i gang, hvor man bliver ranket på en liste alt efter hvor godt man klarer sig. Alle medlemmer kan hente en app, hvor de kan følge deres træning, se point og hvor godt de udfører de forskellige udfordringer.

I appen kan du se alle dine personlige mål, din krops alder og hvor du ligger på listen. Du kan også se om du har holdt dit træningsniveau og hvilke områder du skal have fokus på i fremtiden.

Store muligheder

Lars startede egentligt som træner i iGym i Fredericia, men så hurtigt et stort potentiale i konceptet. Derfor valgte han at starte en afdeling op i Vejle som franchiser. Sidenhen er det gået stærkt, og der er kommet mange nye medlemmer til centeret.

Kristian Kron skal i denne øvelse ramme linjerne. Det kræver øvelse, at ramme dem præcist.

Kristian Kron skal i denne øvelse ramme linjerne. Det kræver øvelse, at ramme dem præcist.

Lars finder konceptet virkelig smart, fordi der er uendelige muligheder i det, og når først dit armbånd er indstillet, så har du nærmest en personlig træner. Det er bare billigere for dig og lettere for centeret at hjælpe medlemmerne når computeren klarer det mest.

Ved denne øvelse kan du virkelig se dine kræfter. Kristian Kron skal måle sin styrke og skal ved hvert pres yde det maksimale.

Ved denne øvelse kan du virkelig se dine kræfter. Kristian Kron skal måle sin styrke og skal ved hvert pres yde det maksimale.