Ny udstilling på Vejle Kunstmuseum viser printet(!) keramik

3D-printet keramik designet af den danske kunstner Anna Andersen, der har været med til at skabe den nye udstilling.

Udstillingen Ceramic Commons der åbner i dag, fredag d. 4. januar, på Vejle Kunstmuseum viser, hvordan teknologien skaber nye veje for udveksling af kunst verden over, via fildeling og 3D-print.

Traditionelt har keramik eksisteret som fysisk produkt, skabt af menneskehænder og brændt under høje temperaturer. Ikke nødvendigvis længere: Nu kan det transporteres digitalt, samles i en mappe, downloades og udstilles overalt i verden, hvor der er en lerprinter.

Ceramic Commons er en udstilling med 3D-printede keramiske værker. Ti kunstnere og designere fra forskellige dele af verden har bidraget med værker til udstillingen, der er printet og færdiggjort på K.H Würtz værksted i Hatting.

Udstillingen, der er skabt af danske Anna Andersen og Megumi Naitoh fra Boston og tager afsæt i en diskussion om mulighederne for at dele kunsthåndværk digitalt i dag.

3D-printet keramik af Emre Can.

Bliver udstillet fem steder

Udstillingen, der kan flyttes rundt i verden ved et enkelt tryk på en museknap, er indtil videre blevet vist - eller er planlagt til visning - fem steder i verden: Boston, Wolverhampton, Skælskør, Horsens og Vejle.

I forbindelse med udstillingen laver Anna Andersen et undervisningsforløb sammen med Kirkebakkeskolen i Vejle, hvor eleverne i løbet af januar måned føres igennem alle dele af designprocessen og selv bidrager med et værk til udstillingen. Der er fernisering på elevernes bidrag onsdag d. 30. januar klokken 16.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og kan ses i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum fra 4. januar til 10. marts 2019.

Der er gratis adgang til museets udstillinger.