Niklas blev nomineret til sportspris – har store ambitioner for fremtiden

Foto: Niklas Vilstrup Sandalgaard

17-årige Niklas Vilstrup Sandalgaard har valgt at bruge meget af sin fritid på at træne børn i dans og gymnastik. På baggrund af det blev han nomineret til en pris ved sportsgalla. Vi har taget en snak med ham om arbejdet med børnene.

Der er virkelig mange dygtige unge sportsfolk i Vejle og omegn. Til at udvikle dem, kræver det dygtige ildsjæle og trænere. 17-årige Niklas Vilstrup Sandalgaard er en af dem, som går forrest og bruger sin fritid til at træne børn i gymnastik og dans. Vi har talt med ham om arbejdet med børnene og fremtidsdrømmene.

Nomineret til sportspris

Til dagligt går Niklas Vilstrup Sandalgaard i gymnasiet i Vejle, og er ellers en helt normal 17-årig dreng med studiejob i Fakta og dans som fritidsinteresse. Det er dog de færreste 17-årige, der bliver nomineret til en fornem sportspris, men ikke desto mindre er det, det som Niklas har præstereret.

Det er for arbejdet med dans og gymnastikholdene i Give IF, at Niklas blev nomineret for sin store indsats med børnene.

”Jeg har to hold. Jeg har et dansehold med 18 piger. Og underviser dem hvad dans egentligt. Vi danser mest hiphopinspireret, men har også det basale gymnastik inde over. Ellers har jeg et mindre hold, hvor det mest bare er sjov og ballade med 5-6 årige,” fortæller Niklas.

Danseholdet er kun piger og det lille hold er blandet. De store piger han underviser er delt op så der er dansere og springere, og hedder Jump'n Dance. Det lille hold han har hedder Springlopperne.

Frivilligt arbejde

Arbejdet er helt frivilligt, og det hele startede da Niklas gik i 7. klasse. Formanden i klubben spurgte Niklas, om han havde lyst til at være med. Og efter det var Niklas med og bruger nu 4-5 timer om ugen i gennemsnit på at træne børnene.

Niklas elsker at danse og derfor gør det ham ikke noget at bruge så meget af sin fritid på at lære fra sig.

Udnytter tiden bedre

Hvad får en ung mand på 17 til at ville bruge meget af sin fritid på træning. For Niklas er det et nemt spørgsmål:

”Jeg går selv til dans, og jeg synes selv, at det er mega fedt. Det er en hobby for mig. Så for mig, er det ikke fordi, jeg bruger ekstra tid på det. Det er bare tid jeg bruger mere fornuftigt i forhold til, hvis jeg bare stod og dansede herhjemme.”

Nomineringen var en fin anerkendelse

”Det har betydet, at nogen ser hvordan jer underviser, og ser, at det er godt det jeg laver. Og at det er den rigtige måde, som jeg har grebet tingene an på. Så det er jeg glad for,” fortæller Niklas.

Niklas griber i det hele taget tingene an på en anden måde end de fleste og han tror også, at det er det, der har givet ham nomineringen:

”Jeg tror, at jeg er anderledes på den måde, at jeg ser på mit hold som et samlet hold, men hver enkel person, skal også få noget ud af det,” siger Niklas.

Store ambitioner for fremtiden

Niklas har store drømme for fremtiden, og han har ambitioner om selv at optræde på et af det store danse- eller gymnastikhold.

”Der er et hold, der hedder REP-hold, som er et hold, hvor du skal til udtagelse inden for gymnastikken, hvor de bedømmer dig og ser om de kan bruge dig. Men jeg vil gerne på et af de store hold, så jeg kan formidle den viden, som jeg har.

Der er altså store fremtidsdrømme for Niklas. Du kan læse mere om Jump'n Dance lige her.