Musikprogram på Radio24syv optages i Vejle: Du kan blive publikum

Radioudsendelsen Album om David Bowies episke album fra 1977, Heroes, optages live foran publikum på Vejle Bibliotek næste fredag.

Det klassiske vinylalbum er ikke længere bare retro. Det har fået en renæssance, og for mange musikentusiaster er det – igen – i dag den foretrukne måde at få sin musik. På grund af lyden, på grund af nostalgien og fordi et album kan skabe en gennemført ramme om musikværker modsat enkeltstående hits. Netop det gennemførte værk hylder de to musikentusiaster Kristian Leth og Ralf Christensen i deres radio-serie Album, hvor de spiller og diskuterer hele album.

Fredag aften den 2. november rykker makkerparret til Vejle Bibliotek for at optage deres næste udsendelse. Her analyserer de det britiske rockikon David Bowies ikoniske album fra 1977 Heroes.

Publikum er velkomne til at opleve optagelsen på biblioteket, der netop nu også udstiller en del af sin store samling af vinylalbum.

To kompetente værter

Kristian Leth (tv.) og Ralf Christensen (th.)

Programmets to værter er Kristian Leth og Ralf Christensen. Kristian Leth er musiker, producer og forfatter, og Ralf Christensen er musikredaktør på Dagbladet Information. De skabte oprindelig deres lidt nørdede, men ikke indforståede, musikradioprogram Album hos Danmarks Radio. Efter en pause er det nu blevet genskabt på Radio24syv.

"Vi kunne bare ikke lade det ligge. Vi bliver nødt til det. Vi er blevet afhængige af formidlingen og undersøgelsen af mesterværkerne - og af kontakten med og entusiasmen fra vores lyttere," fortæller de to vinyljunkier, der har skyhøje ambitioner om at producere uafhængig, frit fabulerende og kompetent musikdyrkelse.

Hemmeligheden ved de to album-dyrkeres analyser er nok, at de har defineret deres målgruppe som hinanden: To venner, nørder og musikelskere, der ved hjælp af diskussionen bringer hinanden dybere ned i musikken og opnår en dybere forståelse for kunstnerne og deres album.

David Bowie og Brian Eno

Med til Vejle Bibliotek tager Kristian Leth og Ralf Christensen David Bowies album Heroes, som datidens toneangivende britiske musikblade kårede til årets bedste.

Albummet blev skabt af den allerede succesfulde David Bowie i samarbejde med den lige så succesfulde musikalske bagmand i Roxy Music, Brian Eno. Så det var to intelligente musikere med succes, der mødtes og skabte et helstøbt album; tidstypisk for en krisetid, hvor folk havde brug for helte.

Efter i mange år at have beriget verden med sine musikalske genialiteter døde David Bowie forrige år.

Med berigende betragtninger serveret med viden og entusiasme vil to af Danmarks ypperste musiknørder, radioværterne Ralf Christensen og Kristian Leth, få et par timers udsendelse ud af Heroes' oprindelige 40 minutter og 21 sekunders musik.

Optagelsen finder sted på Vejle Bibliotek fredag den 2. november klokken 19-21. Det er gratis at overvære. Billetter kan bestilles på vejlebib.dk.

Om radioprogrammet Album:

Blandt de album Ralf Christensen og Kristian Leth tidligere har gennemgået, kan nævnes Leonard Cohens "Songs of Leonard Cohen" (1967), Fleetwood Macs "Rumours" (1977), The Clashs "London Calling" (1979), Laurie Andersons "Big Science" (1982) og Depeche Modes "Violator" (1990).

Du kan høre nogle af deres tidligere udsendelser på dr.dk