Mød Mike Tramp på Vejle Bibliotek

En kunstner-samtale og en mini-koncert. Det er programmet for den 7. november, hvor rock and roller og tidligere Melodi Grand Prix-vinder, Mike Tramp, slår et smut forbi Vejle Bibliotek.

Nogle kender ham som rock and roller med et publikum over hele verden. Andre som korleder i tv-konkurrencen Allstars. Og andre igen som teenageidol og melodi grand prix-vinder.

Nu kommer muligheden for at lære 57-årige Mike Tramp bedre at kende til en kunstner-samtale, som finder sted på Vejle Bibliotek onsdag aften den 7. november.

Mike Tramp færdes lige så hjemmevant på den sjællandske muld som i New Yorks undergrundsbane, lige så hjemmevant under Australiens sol som på Vesterbros skyggesider og lige så hjemmevant som energisk midtpunkt på musikscenerne som familiefader hjemme i Indonesien, hvor han nu har sin base.

Der er nok at tage fat på, så kunstnermødet i Vejle bliver et koncentrat, hvor gæsterne får et dybere indblik i Mike Tramp.

"Man kan spekulere over, hvad jeg er for en - but you can't judge a book by the cover," forsikrer Mike Tramp.

Efter mange, mange år med engelsk som det daglige sprog falder en engelsk udgave af mundheldet "at skue hunden på hårene" ham lettere. Især når han lige er landet i Danmark på vej hjem at indspille, hvad der gerne skulle blive til et nyt album til foråret.

En stor rockrejse

"Jeg trækker folk med ind i en rejse, som er utrolig stor. 1978-1979 med Mabel og melodi grand prix er historien i Danmark, men det er kun en lille bid. Der er over 30 år mere. En verden af musik, der ændrer sig. Der er også meget terapi i det for mig. At tage folk med på rejsen. Det er fedt at dele med folk. For mig er det en succes at komme ud at snakke," bedyrer Mike Tramp, der kalder sig nomade - eller Vagabonden, som er navnet på hans biografi.

I dag bor han i Indonesiens hovedstad, Jakarta, med sin hustru og deres to børn, men Mike Tramp har også en søn i Australien og noget af hjertet i sit mangeårige hjemland USA, hvor han boede i 22 år.

"Jeg har papkasser overalt," konstaterer han.

I Danmark ligger hellen på lillebror Dennis' sjællandske kvægfarm. Her er højt til himmelen og solid muld at plante de spidse cowboystøvler i. Og en gårdlænge med plads til nomaden - også hvis han skal have mulighed for at øve og indspille.

"Mit liv er det samme 24/7, hvad enten jeg indspiller eller hjælper med at indhegne en ny fold til højlandskvæget. Jeg separerer mig ikke mellem musikken og foldtrådene. Musikken kommer let til mig," siger han og tilføjer:

"Mabel gav en disciplin. Jeg havde ikke planer om musikken, da jeg var 15 ½ år. Men så var der ingen vej tilbage."

Tager guitaren med

Moderator på kunstner-mødet med Danmarks internationale rockveteran Mike Tramp bliver anmelder Finn P. Madsen fra musikmagasinet Gaffa, men der bliver også plads til publikums uddybende spørgsmål.

"Jeg skal ikke skynde mig hjem. Jeg kører ikke på rutinen, men på ærlighed," forsikrer sangeren og garanterer også en lille optræden:

"Jo, og jeg tager guitaren med til fire-fem sange, der skal være plads til det hele."