Masser af gratis arrangementer til Naturens Dag

Vejle Kommune byder velkommen til masser af gratis arrangementer ude i naturen. Foto fra indvielse af sti ved Haraldskær sidste år i forbindelse med Naturens Dag.

Der er masser af arrangementer at tage til, når Vejle Kommune afholder naturens dag. På en strækning fra Skibet til og med Bredballe, er der hele ti gratis arrangementer.

Smør en lækker madpakke, tag gummistøvlerne på og begiv dig ud i naturen sammen med Vejle Kommune. Den 9. september inviterer Vejle Kommune nemlig til Naturens Dag, hvor du i hele Vejle har mulighed for at opleve mange forskellige begivenheder i naturen.

Fra et område der strækker sig fra Skibet til Bredballe, vil der foregå intet mindre end ti arrangementer, så der er nok at give sig til.

Det er vidt forskellige arrangementer, du kan komme til at opleve, når der tages hul på Naturens Dag den 9. september. Vi giver dig her et overblik over, hvad der kommer til at ske med arrangørernes egne ord:

 

1) Kom se hvordan bierne bor ved Haraldskær

Kom og oplev vores bier tæt på i vores observationsstade! Vi fortæller om vores bier og deres betydning for naturen! Vi serverer pandekager over bål med flydende honning Naturens dag i Vejle og omegnsbiavlerforening.

Tid og sted: Kl. 10:00 - 14:00. Skolebigården, Skibetvej 139, 7100 Vejle.

 

2) Smag den “vilde” natur

Vi vil gerne være vært for lidt smagsprøver fra den lokale natur samt nedlagt vildt fra Haraldskær skovene. Der vil også være sat en udstilling op, hvor man kan se udstoppet fugle, skind, jagt udstyr osv.

Tid og sted: Kl. 12:00 - Orangeriet på Sinatur Hotel Haraldskær

 

3) Fiskeri i Vejle Å efter åens meget omtalte store havørreder

Du får gratis fiskekort på et stykke af Vejle å, så du kan prøve at fange havørreder. Vi giver råd til hvordan du kan fange en Vejle å havørred. Du kan bruge blink, wobler, spinner og flue. Vi fortæller gerne om de ”hemmelige” standpladser.

Tid og sted: Kl. 10:00 - 16:00. Buldalen 13, 7100 Vejle.

 

4) På skattejagt i Urhøjs natur

Kom til skattejagt for hele familien i et naturområde, hvor du både skal springe over kilder og klatre med tov op af stejle skrænter for at nå i mål. Medbring kaffe og kage.

Tid og sted: Kl. 14:00 - 16:00. Legepladsen for enden af Adonisvej, 7100 Vejle

 

5) Kom og hør om sommerfugle og sommerfuglebevægelsen i Vejle

Vi fortæller om Sommerfuglebevægelsen. Om sommerfuglenes foderplanter og livscyklus og vi viser de planter vi har sat i Sommerfuglehaven på Fælleden.

Tid og sted: Kl 11:00 - 14:30. For enden af Vestbanevej.

 

6) Klätterweg i Sønderskoven i Vejle

Ta’ på tur på klatrevejen. I træerne på ruten har du mulighed for prøve klatreaktiviteter som f.eks. rebklatring, prusikklatring, tovbane og meget andet. Er du mere til at cykle, kan du låne en MTB og prøve en tur rundt på skovens stier.

Tid og sted: Kl. 11:00 - 15:00. Skovlegepladsen i Sønderskoven.

 

7) Liv i fjorden

Vidste du at en stor del af Vejle Fjord består af blødt, prut-lugtende mudder og at der er mange flere krabber end fisk? Mere ålegræs kan skabe bedre levesteder med høj biodiversitet hvor fiskene kan leve? Har du lyst til at se hvordan man gør?

Tid og sted: Dagsarrangement for skoleelever. Rødkilde Gymnasium.

 

8) Vejle Expats Network rykker ud i Nørremarkskoven

Vejle expats network rykker ud i Nørremarksskoven for at give vores medlemmer flere naturoplevelser ved at udnytte naturens mange facetter. Friluftsaktiviteter kombineres med Cook, walk and talk i Vejles nærliggende skønne naturomgivelser.

Tid og sted: Kl. 13:00 - 17:00. Snelgehuset, Helligkildevej 60, 7100

 

9) Krible krable i børnehøjde

Vi Snakker om de planter, vi har modtaget i maj måned, og om hvilke dyr de tiltrækker. Vi finder alle de forskellige krible krable dyr, som er i og omkring bedet. Vi fordyber os i et eller flere af dyrene.

Tid og sted: Kl. 9:00 - 11:00. Vindmøllen - Nygårdsvej 20, 7100 Vejle.

 

10) Om at være vinterbader

Vil du høre om Vinterbaderforeningen Morgenrøden, skal du møde på brohovedet ved Tirsbæk Strand. Her vil vi fortælle om at være vinterbader og evt. tage en dukkert i fjorden.

Tid og sted: Kl. 8:00-9:00. Brohovedet ved Tirsbæk Strand.