Lars Bom kommer til Vejle og fortæller, hvordan han blæser liv i bøger

Skuespilleren Lars Bom kommer forbi Vejle Bibliotek, og fortæller, hvordan han levendegører bøger gennem oplæsning. Hvad er teknikken, og hvordan er det at læse op en stor roman op?

Han blev kendt i den brede befolkning med sin rolle som Strisser på Samsø. Siden er flere andre markante tv- og film-roller kommet til - og han har også været inde i - og lagt stemme til - Bamse

De seneste år har Lars Bom også indlæst flere lydbøger. Den 15. oktober kommer han til Vejle Bibliotek, hvor han skal holde foredrag om forskellen på højtlæsning og indlæsning.

"Verden er blevet digitaliseret i voldsom grad, så bogen er også blevet digitaliseret. Nu er den også noget, der kan lyttes til. Det er en udvidelse af bogens muligheder, som jeg synes er rigtig god," siger Lars Bom og tilføjer:

"Det at indlæse en bog er som at blæse liv i en bog. Jeg elsker simpelt hen det at give ordene liv."

Et besøg i Selma Lagerløfs univers

Den seneste bog, som Lars Bom har indlæst, er Gösta Berlings Saga af den svenske forfatter Selma Lagerløf. Ved hjælp af Lars Boms Stemme er bogen nu blevet forvandlet til en 14 timer-lang lydbog.

”Jeg vidste ikke, hvor god den bog var. Det bliver en rejse ind i Selma Lagerlöfs univers. Gösta Berlings Saga virker gammeldags i sproget. Det giver en udfordring for mig som oplæser og for lytteren, men det giver bogen liv," siger han

Gösta Berlings Saga er fra 1892 og udspiller sig på en gammel herregård i Värmland, hvor en flok fantaster, kaldet kavalererne fra Ekeby, har slået sig ned, og under husets frues beskyttelse fører et vildt liv med druk og kvinder. Svenske Selma Lagerlöf modtog 17 år - og adskillige romaner - senere Nobelprisen i litteratur.

Arrangementet på Vejle Bibliotek vil foruden højtlæsning af udvalgte passager fra Selma Lagerlöfs bog, byde på diskussion om den gode lydbogsindlæsning - samt kaffe og kage.

Foredraget med Lars Bom er arrangeret sammen med eReolen. Foreningen eReolens opgave er at drive og udvikle folkebibliotekernes tilbud af ebøger og netlydbøger.

Man behøver ikke tilmelde sig foredraget på forhånd. Man kan bare kigge ind, og nyde selskabet med en god stemme på Vejle Bibliotek. Foredraget finder sted mandag den 15. oktober fra klokken 16:00 - 17:30.