Kulturnat Vejle: På næste fredag fyldes midtbyen med musik, dans, yoga, amerikanerbiler…

Rasmus Nøhr runder Kulturnatten af, når han optræder på Rådhustorvet klokken 22 - men der er så absolut meget andet på plakaten.

Vejle får igen i år sin egen kulturnat, når byen fyldes med masser af kulturelle aktiviteter fredag den 28. september.

Der er masser af kulturelle indslag for både store og små, når Vejles Kulturnat løber af stablen på næste fredag, den 28. september. De kulturelle indslag spænder også bredt: Der er både høj- lav- og finkultur på programmet.

Nørretorv, Rådhustorvet og Søndertorv bliver hver især epicentre for forskellige kulturelle områder.

På Nørretorv er der dømt show og performance. Rådhustorvet bliver omdannet til en kulturel dagligstue, og på Søndertorv er der sport og styrke på programmet. Men derudover er der masser af kultur på programmet i hele midtbyen.

Vi bringer her et mindre udsnit af, hvad kulturnatten byder på:

På og nær Nørretorv: Amerikanerbiler og sigøjnerdans

Fra klokken 12 til 16 kommer Corvette Klubben til Vestergade. Det er Danmarks ældste og største klub for de ikoniske amerikanske biler. Så er du til prangende sportsvogne, bør du slå et smut forbi Vestergade.

En klassisk Corvette C1 Convertible. Foto: Shutterstock.

På Nørretorv er der dagen igennem masser af forskellige danseopvisninger. Det prisbelønnede dansestudie Dansequilibrium optræder for eksempel med latin, ballet og hiphop ad to omgange. Klokken 17 og 17.45.

Lidt senere på aftenen kommer Flores De La Luna forbi torvet, og optræder med sigøjnerdans og flotte kostumer.

Aftenen bliver rundet af af DJ Infinity, der leverer chillet musik i Vestergade fra 21 til 22.

Hvis man mere til Dansk-top end DJ’s, og hvis man snarere er A- end B-menneske, kan man også starte dagen med gratis rundstykker på Nørretorv, hvor Richard Ragnvald spiller op til dans fra 10 til 12.

På og nær Søndertorv: Yoga og fægtning

På Søndertorv kan man starte dagen med morgenyoga på stole klokken 10. Her kan man lære hvordan man bruger yoga i sin dagligdag, når man.

Også på Søndertov - fra klokken 14 til 16 – stiller Vejle Boldklub en oppustelig fodboldbane til rådighed, hvor folk kan spille med.

Kim Elgaard kommer blandt andet forbi og viser et par tricks på den oppustelige fodboldbane.

En Garde! Fra klokken 18 til 20 kan man prøve at duellere i moderne sportsfægtning på Søndertorv.

På og nær Rådhustorvet: Poesi og Rasmus Nøhr

Fra klokken 13 til 16 laver Phuc Van Dang streetart på butiksvinduerne hos Room 4.

Fra klokken 15 til 18.30 er der brætspilscafé på Rådhustorvet, når den vejlensiske brætspilsklub 2ManyDragons stiller op med fede brætspil, som du kan dyste mod dine venner i.

Hos Bryg Coffee House disker de op med to poetiske arrangementer. Klokken 16 får kaffebaren besøg af Katrine Vinter, Sara Mark og Amalie Skovgaard, der vil indtage scenen med ”noget vildt.” De kalder det for poesi med mere, poesi med lyd, med billeder og med ekstra krydder på troppen.

Klokken 18 kommer digteren og musikeren Simon Maegaard forbi Bryg Coffee House med The Empty Orchestra. De giver en koncert med otte originale og helt nye dansksprogede numre, som er komponeret af ham selv.

Simon Maegaard & The Empty Orchestra

SIMON MAEGAARD & THE EMPTY ORCHESTRA-Brev fra Per

Rasmus Nøhr synger også på dansk, og det er manden med de store fortænder og det brede smil, som kommer til at runde hele kulturnatten af, når han optræder på Rådhustorvet fra klokken 22 til 23.

Du kan selv gå yderligere på opdagelse i programmet her.