Komikeren Nikolaj Wulff: 50 kroner er tæt på gratis i forhold til, hvor stor en aften det bliver

Foto: Lasse Lagoni

Tre dage før juleaften kan mange vejlensere se frem til at få trænet deres lattermuskler, når 14 komikere indtager den store sal i Vejle Musikteater.

På lørdag er de fleste Vejlensere gået på juleferie, og mange er måske endda taget hjem til deres familier for at fejre højtiden.

Vil man gerne starte julen ud med en grin, vil det være en oplagt mulighed at lægge vejen forbi Vejle Musikteater, hvor man til en meget overkommelig pris, kan blive underholdt med stand-up i over to timer.

Det er den populære ‘Open Mike-scene’ hvor komikere kan få lov til at prøve deres stand-up-materiale af, og dermed udvikle sig som komiker, der står bag arrangementet.

Sidste år var første gang, at der blev afholdt en Open Mike i den store sal, og med mere end 700 publikummer, var det en uofficiel verdensrekord, for den største Open Mike.

Igen i år følger de op på succesen, og her på redaktionen har vi talt med Stand-up-komiker og TikTok-personligheden Nikolaj Wulff, der skal være vært for den store begivenhed.

Foto: Lasse Lagoni

Kunne tage 3-400 kroner for det, og ingen ville blinke med ét øje

Nikolaj Wulff fortæller, at billetprisen er uhørt høj for den underholdning man får på aftenen, og at billetprisen let kunne have været flere hundrede kroner dyrere.

“Jeg ser ikke de 50 kroner som en billetpris til det her show. Jeg ser det som et symbolsk beløb. 50 kroner er tæt på gratis i forhold til hvor stor en aften det bliver,” fortæller komikeren og fortsætter:

“De kunne tage 3-400kr for det og ingen ville blinke ét øje. Så gode folk er der på,” siger han.

Den rutinerede komiker med ni år på bagen holder ikke igen, når han skal rose de 14 komikere, der skal underholde publikum lørdag aften.

“Det er den store sæsonafslutning i en legendarisk sal med nok ét af de stærkeste lineups der nogensinde har været forbi Vejles Open Mike. Alle gør sig mere umage end de plejer og jeg har svært ved at se det her ikke skulle blive en aften til historiebøgerne,” beretter han.

Blev pludselig stor på TikTok

De 14 komikere der kommer og underholder på lørdag, bliver ikke afsløret før showet går i gang. Det skyldes, at man gerne vil gemme noget af ‘magien’ ved en Open Mike, som netop er, at alle og enhver pludselig kan stå på scenen.

Det betyder, at du den ene dag kan opleve en debutant på scenen, og den næste dag kan der stå en komiker i form af Frank Hvam, Simon Talbot eller Ruben Søltoft på scenen.

Kendte komikere er der også rygtet på scenen på lørdag, men der er man nødt til at møde om, hvis man ønsker at se, hvem det kan være.

Den eneste person, der er afsløret på forhånd, er den vært, der skal guide folk igennem aftenen. Han hedder - som du allerede har læst - Nikolaj Wulff, og han har lavet stand-up siden 2010.

Foto: Lasse Lagoni

I Danmark bliver han jævnligt genkendt, når han begiver sig ud på stræder og gader, men det er faktisk ikke kun for sit stand-up. For ganske nyligt blev han nemlig et kæmpehit på appen TikTok, hvor folk kan dele sjove, skøre eller inspirerende videoer.

Hvordan blev du pludselig et hit på TikTok?

“Jeg ved det virkelig ikke. Jeg lavede en profil derinde i oktober for at se hvad det kunne, og før jeg fik set mig om, var der mere end 35.000 der fulgte mig derinde. Langt de fleste er unge mennesker og jeg poster primært små dumme jokes i videoformat – hvilket er noget jeg har gjort i mange år efterhånden, dog langt fra med den succes der er med det nu,” fortæller han og uddyber:

“Det er helt åndssvagt. Selvfølgelig er det super fedt med noget anerkendelse – men alt jeg gør og al succes jeg har på andre platforme og med andre formater skal kun ende ud i én ting; og det er mere tid på scenen med stand-up. Det er der hjertet ligger,” slutter han.

Hvis du gerne vil se Nikolaj Wulff folde sig ud som vært på stand-up-scenene i Vejle sammen med 14 andre dygtige komikere, så kan du købe din billet til Open Mike Juleafslutning.

Showet finder sted lørdag den 21. december klokken 20.00 og billetterne koster 50 kroner. Du kan købe billet på Vejle Musikteaters hjemmeside via linket herunder.

Køb billet til Open Mike Juleshow